Koti ja keittiö joululiite 2001
300 g korintteja
½ dl vehnäjauhoja
200 g huoneenlämpöistä voita tai margariinia
2 dl sokeria
4 kananmunaa
2 tl kanelia
1 sitruunan raastettu kuori
3 dl vehnäjauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta
½ dl konjakkia
1. Voitele ja jauhota n. 1,8 litran vetoinen kakkuvuoka ja laita uuni kuumenemaan 160 asteeseen.
2. Liota korintteja 5 minuuttia kuumassa vedessä, kuivaa ne hyvin ja pyörittele vehnäjauhoissa.
3. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen vaahtoon hyvin sekoittaen. Lisää mausteet sekä jauhot, joihin leivinjauhe on sekoitettu.
4. Lisää lopuksi konjakki ja sekoita taikina tasaiseksi.
5. Kaada taikina kakkuvuokaan ja paista uunin alatasolla noin 50 minuuttia.
6. Jäähdytä kakkua hetki vuoassa ja kumoa.
7. Kakku kannattaa valmistaa joitakin päiviä ennen tarjoamista, sillä se vaatii muutaman vuorokauden mehevöityäkseen.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2