Koti ja keittiö 10/09
Ohje neljälle
1 sipuli
4 valkosipulinkynttä
noin 4 cm:n pala inkivääriä
2 miedohkoa chilipalkoa
1 tl kurkumaa
2 munakoisoa (yht. noin 600 g)
2 porkkanaa
2 rkl rypsiöljyä
1 prk (400 ml) kookosmaitoa
1 dl kasvislientä
200 g sokeriherneenpalkoja
1 lime
2 rkl kalakastiketta tai soijaa
1 rkl fariini- tai vaaleaa muscovadosokeria
tuoretta korianteria
Tarjoiluun:
keitettyä basmatiriisiä
1. Kuori ja hienonna sipulit ja inkivääri. Viipaloi chilit. Laita sipulit, inkivääri ja chilit kulhoon ja soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi tahnaksi. Lisää joukkoon kurkuma.
2. Leikkaa munakoiso lohkoiksi. Kuori ja leikkaa porkkana tikkumaisiksi paloiksi. Paista munakoisolohkoja ja porkkanaa
pannulla öljyssä muutama minuutti, kunnes palat saavat kauniin värin. Nosta palat hetkeksi sivuun
3. Kuullota sipuli-chilitahnaa pannulla öljyssä muutama minuutti. Nosta munakoisot ja porkkanat takaisin pannulle. Lisää joukkoon kookosmaito ja kasvisliemi. Anna seoksen kiehahtaa ja vähennä lämpö. Hauduta kannen alla 15 minuuttia tai kunnes munakoiso on kypsää.
4. Lisää sokeriherneenpalot curryyn ja kypsennä vielä muutama minuutti.
5. Pese lime. Raasta kuori ja purista mehu. Lisää ne curryyn
kalakastikkeen ja sokerin kanssa. Viimeistele tuoreella korianterilla.
Vinkki! Voit lisätä curryyn halutessasi muitakin kasviksia.
Esimerkiksi paprika, herkkusienet ja tomaatti sopivat munakoison makuun.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2