Artikkeli

Kuva Jes Buus­mann

Kookos-rapar­pe­ri­pii­rakka

Val­mis­tu­sai­neet

Noin 10 hen­gel­le

100 g so­ke­ria

200 g peh­me­ää voi­ta

1 ka­nan­mu­na

200 g veh­nä­jau­ho­ja

1 tl lei­vin­jau­het­ta

50 g hie­noa koo­kos­jau­hoa

2 dl mai­toa

Ra­par­pe­ri­täy­te

3 ra­par­pe­rin­vart­ta

1½ rkl so­ke­ria

½ tl va­nil­ja­so­ke­ria

Koo­kos­kuor­ru­tus:

100 g kar­ke­aa koo­kos­jau­hoa

2 rkl to­mu­so­ke­ria

2 ka­nan­mu­nan­val­ku­ais­ta

Val­mis­tu­soh­jeet

1. Vat­kaa so­ke­ri ja voi vaah­dok­si. Li­sää jau­hot, lei­vin­jau­he, koo­kos, mai­to ja ka­nan­mu­na ja se­koi­ta.

2. Vuo­raa ne­lis­kul­mai­nen 25 x 25-sent­ti­nen vuo­ka lei­vin­pa­pe­ril­la ja le­vi­tä tai­ki­na vuo­kaan.

3. Pais­ta pii­rak­ka­poh­jaa 180-as­tei­ses­sa uu­nis­sa 15–20 mi­nuut­tia, kun­nes pin­ta saa vä­riä

4. Val­mis­ta täy­te: Leik­kaa ra­par­pe­rit pa­la­sik­si kat­ti­laan so­ke­rin ja va­nil­ja­so­ke­rin kans­sa. Kuu­men­na se­os­ta se­koi­tel­len, kun­nes ra­par­pe­rit peh­me­ne­vät. Ota kat­ti­la lie­del­tä.

5. Val­mis­ta koo­kos­kuor­ru­tus: Se­koi­ta koo­kos­jau­ho kat­ti­las­sa to­mu­so­ke­rin ja val­ku­ais­ten kans­sa. Se­koi­ta mas­saa, kun­nes se sa­os­tuu ja muut­tuu hiu­kan sit­ke­äk­si. Ota kat­ti­la lie­del­tä.

6. Le­vi­tä ra­par­pe­ri­täy­te pii­ra­kan pääl­le ja lu­si­koi koo­kos­mas­sa pääl­lim­mäi­sek­si.

7. Pais­ta pii­rak­kaa vie­lä 5–7 mi­nuut­tia, kun­nes koo­kos saa hiu­kan vä­riä. Tar­joi­le jääh­ty­nee­nä ker­ma­vaah­don kera.