Kuva Jes Buusmann
Valmistusaineet
Noin 10 hengelle
100 g sokeria
200 g pehmeää voita
1 kananmuna
200 g vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
50 g hienoa kookosjauhoa
2 dl maitoa
Raparperitäyte
3 raparperinvartta
1½ rkl sokeria
½ tl vaniljasokeria
Kookoskuorrutus:
100 g karkeaa kookosjauhoa
2 rkl tomusokeria
2 kananmunanvalkuaista
Valmistusohjeet
1. Vatkaa sokeri ja voi vaahdoksi. Lisää jauhot, leivinjauhe, kookos, maito ja kananmuna ja sekoita.
2. Vuoraa neliskulmainen 25 x 25-senttinen vuoka leivinpaperilla ja levitä taikina vuokaan.
3. Paista piirakkapohjaa 180-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia, kunnes pinta saa väriä
4. Valmista täyte: Leikkaa raparperit palasiksi kattilaan sokerin ja vaniljasokerin kanssa. Kuumenna seosta sekoitellen, kunnes raparperit pehmenevät. Ota kattila liedeltä.
5. Valmista kookoskuorrutus: Sekoita kookosjauho kattilassa tomusokerin ja valkuaisten kanssa. Sekoita massaa, kunnes se saostuu ja muuttuu hiukan sitkeäksi. Ota kattila liedeltä.
6. Levitä raparperitäyte piirakan päälle ja lusikoi kookosmassa päällimmäiseksi.
7. Paista piirakkaa vielä 5–7 minuuttia, kunnes kookos saa hiukan väriä. Tarjoile jäähtyneenä kermavaahdon kera.
LUETUIMMAT
LUE KOTI & KEITTIÖ
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
LUE KOTI & KEITTIÖ
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ