Artikkeli

Kookoskuhakeitto

Kaada riisinuudelit kiehuvalla vedellä täytettyyn kulhoon ja anna niiden vetäytyä 2 minuuttia...

150 g rii­si­nuu­de­lei­ta

pala pur­joa

2 sen­tin pala pu­nais­ta

chi­liä

1 tl öl­jyä

8 dl ka­la­lien­tä

1 prk (4 dl) koo­kos­mai­toa

400 g ku­haa pa­loi­tel­tu­na

nip­pu pi­naa­tin­leh­tiä

1 rkl li­me­tin me­hua

ri­paus me­ri­suo­laa

ri­paus mus­ta­pip­pu­ria

1. Kaa­da rii­si­nuu­de­lit kie­hu­val­la ve­del­lä täy­tet­tyyn kul­hoon ja an­na nii­den ve­täy­tyä 2 mi­nuut­tia.

2. Silp­pu pur­jo ja chili sui­ka­leik­si. Kuul­lo­ta ne öl­jys­sä kat­ti­las­sa.

3. Li­sää jouk­koon ka­la­lie­mi ja koo­kos­mai­to ja an­na nii­den kuu­men­tua.

4. Li­sää pa­loi­tel­tu kuha, pi­naa­tin­leh­det ja li­me­tin mehu ja jat­ka kyp­sen­tä­mis­tä vie­lä 2 mi­nuut­tia.

5. Sii­vi­löi rii­si­nuu­de­lit ja ku­moa ne tar­joi­lu­kul­hoon. Kaa­da keit­to pääl­le. Ri­pot­te­le pin­nal­le mus­ta­pip­pu­ria myl­lys­tä ja tar­joa heti.

Koti ja keit­tiö 4/2003

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ