Artikkeli

Koti ja keit­tiö 11/2009KUVA AR­TO VUO­HE­LAI­NEN

Kookos-katkarapucurry

Laita katkaravut kulhoon ja ripottele niiden päälle suolaa ja kurkumaa. Anna maustua...

600 g jät­ti­kat­ka­ra­pu­ja tai iso­ja kat­ka­ra­pu­ja

noin 1/2 tl suo­laa

1 tl kur­ku­maa

2 tl tuo­ret­ta in­ki­vää­riä raas­tet­tu­na

2 - 3 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

1 si­pu­li

puo­li­kas pu­nai­nen chi­li­pap­ri­ka

1/2 tl kar­de­mum­maa

ri­paus nei­lik­kaa

3 rkl öl­jyä

1 tlk (400 ml) koo­kos­mai­toa

125 g kir­sik­ka­to­maat­te­ja

Li­säk­si:

tuo­ret­ta ko­ri­an­te­ria

hie­non­net­tu­na

Tar­joi­luun:

kei­tet­tyä bas­ma­ti­rii­siä

1. Lai­ta kat­ka­ra­vut kul­hoon ja ri­pot­te­le nii­den pääl­le suo­laa ja kur­ku­maa. An­na maus­tua.

2. Kuo­ri ja raas­ta in­ki­vää­ri. Kuo­ri val­ko­si­pu­lit. Kuo­ri ja loh­ko si­pu­li. Hal­kai­se chili, pois­ta sie­me­net ja pa­loit­te­le chili. Lai­ta kas­vik­set te­ho­se­koit­ti­meen ja hie­non­na. Li­sää öl­jy ja käy­tä ko­net­ta, kun­nes seos on tah­na­mais­ta.

3. Lai­ta tah­na pan­nul­le, kuu­men­na ja kään­te­le het­ki. Li­sää koo­kos­mai­to ja kei­tä, kun­nes kas­ti­ke hie­man sa­ke­nee. Hal­kai­se kir­sik­ka­to­maa­tit, li­sää ne pan­nul­le ja jat­ka keit­tä­mis­tä vie­lä muu­ta­man mi­nuu­tin ajan. Li­sää lo­puk­si kat­ka­ra­vut ja hau­du­ta vie­lä het­ki.

4. Tar­joa bas­ma­ti­rii­sin kera.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ