Koti ja keittiö 11/2009KUVA ARTO VUOHELAINEN
600 g jättikatkarapuja tai isoja katkarapuja
noin 1/2 tl suolaa
1 tl kurkumaa
2 tl tuoretta inkivääriä raastettuna
2 - 3 valkosipulinkynttä
1 sipuli
puolikas punainen chilipaprika
1/2 tl kardemummaa
ripaus neilikkaa
3 rkl öljyä
1 tlk (400 ml) kookosmaitoa
125 g kirsikkatomaatteja
Lisäksi:
tuoretta korianteria
hienonnettuna
Tarjoiluun:
keitettyä basmatiriisiä
1. Laita katkaravut kulhoon ja ripottele niiden päälle suolaa ja kurkumaa. Anna maustua.
2. Kuori ja raasta inkivääri. Kuori valkosipulit. Kuori ja lohko sipuli. Halkaise chili, poista siemenet ja paloittele chili. Laita kasvikset tehosekoittimeen ja hienonna. Lisää öljy ja käytä konetta, kunnes seos on tahnamaista.
3. Laita tahna pannulle, kuumenna ja kääntele hetki. Lisää kookosmaito ja keitä, kunnes kastike hieman sakenee. Halkaise kirsikkatomaatit, lisää ne pannulle ja jatka keittämistä vielä muutaman minuutin ajan. Lisää lopuksi katkaravut ja hauduta vielä hetki.
4. Tarjoa basmatiriisin kera.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2