15 g agar-agaria tai
20 g liivatetta
8 dl kookosvettä (liota
vedessä 2 dl kookoshiutaleita)
1 dl sokeria
2 dl kookoskermaa tai
-maitoa
ripaus suolaa
sisään litsejä tai
viinirypäleitä
1. Tee ensin kookosvesi eli liota kookoshiutaleita vedessä ja siivilöi vesi kattilaan. Lisää agar-agar ja keitä hiljalleen 10 minuuttia. Jos käytät liivatetta, sulata liivate kookosveteen. Lisää sokeri ja kookoskerma/maito. Kuumenna kiehumispisteeseen, mutta älä keitä enää.
2. Pane pieniin annosmuotteihin kuorittu litsi, jota saa tölkitettynä tai viinirypäleitä.
3. Kaada kulhot täyteen lientä ja hyydytä kylmässä.
Thaimaassa hyytelöt tehdään koreihin, jotka leikataan kasvinlehtisuikaleesta kuin kampa viisihampaisiksi ja sitten taitellaan koriksi.
Koti ja keittiö 1-2/2003
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2