Artikkeli

Kookoshyytelöt

15 g agar-aga­ria tai

20 g lii­va­tet­ta

8 dl koo­kos­vet­tä (li­o­ta

ve­des­sä 2 dl koo­kos­hiu­ta­lei­ta)

1 dl so­ke­ria

2 dl koo­kos­ker­maa tai

-mai­toa

ri­paus suo­laa

si­sään lit­se­jä tai

vii­ni­ry­pä­lei­tä

1. Tee en­sin koo­kos­ve­si eli li­o­ta koo­kos­hiu­ta­lei­ta ve­des­sä ja sii­vi­löi vesi kat­ti­laan. Li­sää agar-agar ja kei­tä hil­jal­leen 10 mi­nuut­tia. Jos käy­tät lii­va­tet­ta, su­la­ta lii­va­te koo­kos­ve­teen. Li­sää so­ke­ri ja koo­kos­ker­ma/mai­to. Kuu­men­na kie­hu­mis­pis­tee­seen, mut­ta älä kei­tä enää.

2. Pane pie­niin an­nos­muot­tei­hin kuo­rit­tu lit­si, jota saa töl­ki­tet­ty­nä tai vii­ni­ry­pä­lei­tä.

3. Kaa­da kul­hot täy­teen lien­tä ja hyy­dy­tä kyl­mäs­sä.

Thai­maas­sa hyy­te­löt teh­dään ko­rei­hin, jot­ka lei­ka­taan kas­vin­leh­ti­sui­ka­lees­ta kuin kam­pa vii­si­ham­pai­sik­si ja sit­ten tai­tel­laan ko­rik­si.

Koti ja keit­tiö 1-2/2003

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ