Koti ja Keittiö 1-2/08
(Neljälle hengelle)
1 vehnä- tai maalaispatonki
Päärynä-brietäyte:
100 g pekonia kuutioina
150 g briejuustoa
puolikas päärynä
1/2 dl pekaanipähkinöitä
Sieni-sinihomejuustotäyte:
4–6 isoa herkkusientä
1 salottisipuli
1 valkosipulinkynsi
1 rkl öljyä
ripaus kuivattua timjamia
1 kevätsipuli
100 g gorgonzolajuustoa
Mozzarella-aurinkokuivattutomaattitäyte:
200 g:n tanko mozzarellaa
6–8 aurinkokuivattua tomaattia
50 g anjoviksia
kuivattua oreganoa
rouhittua mustapippuria
1. Leikkaa patonki vinottain viipaleiksi ja levitä leivinpaperille pellille.
2. Päärynä-brietäyte: Ruskista pekonikuutiot pannulla. Viipaloi briejuusto. Kuori päärynä, poista siemenkota ja leikkaa hedelmä hyvin ohuiksi lohkoiksi. Rouhi pähkinät. Laita patonkiviipaleille briejuustoa, ruskistettua pekonia ja päällimmäiseksi pähkinärouhetta.
3. Sieni-sinihomejuustotäyte: Viipaloi herkkusienet. Kuori ja hienonna salotti- ja valkosipuli. Kuumenna öljy ja kuullota siinä ensin sipuleita. Lisää sienet ja kääntele hetken aikaa. Mausta timjamilla. Hienonna kevätsipuli ja lisää sienten joukkoon. Levitä patonkiviipaleille sienitäytettä ja murenna päälle orgonzolajuustoa.
4. Mozzarella-aurinkokuivattutomaattitäyte: Viipaloi ozzarellatanko. Leikkaa aurinkokuivatut tomaatit pienemmiksi paloiksi. Levitä patonkiviipaleille juustoa, aurinkokuivattua tomaattia ja kokonainen tai halkaistu anjovis.
5. Paista leipiä uunissa 225 asteessa 5–10 minuuttia, kunnes juustot pehmenevät ja leivät tulevat rapeiksi.
Vinkki! Voit paistaa pelkkiä patonkiviipaleita uunissa muutaman minuutin ennen täyttämistä, jolloin leivistä tulee todella rapeita.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2