3 pientä kaalia (kukkakaali, parsakaali, romanescu)
Vuohenjuustokastike:
2 rkl voita
1/2 dl vehnäjauhoja
5 dl maitoa
1 prk (150 g) pehmeää vuohenjuustolevitettä (esim. Chavroux)
ripaus valkopippuria
Pinnalle:
1 dl raastettua Emmentalia
1. Esikäsittele ja paloittele kaalit. Keitä ne puolikypsiksi. Pane kaalipalat uunivuokaan.
2. Valmista kastike. Sulata voi kattilassa ja kiehauta siinä jauhot.
3. Lisää maito ja tuorejuusto sekoittaen. Anna seoksen kiehua muutama minuutti.
4. Mausta kastike valkopippurilla.
5. Kaada kuorrutuskastike kaalipalojen päälle, ripottele pinnalle juustoraastetta ja anna gratiinin kypsyä 200 asteessa noin 15 minuuttia.
Koti ja keittiö 1-2/2002
LUETUIMMAT
LUETUIMMAT
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2