Katir Schröder Kuvat Arto VuohelainenKoti jakeittiö 5/2012
10–12 annosta
Pohja:
3 dl vehnäjauhoja
125 g voita tai margariinia
1 keltuainen
1 tl provencale-yrttiseosta
Täyte:
5–6 vartta kevätsipulia
1 valkosipulinkynsi
1 rkl oliiviöljyä
250 g ricottajuustoa
150 g pehmeää vuohenmaitojuustoa, esim. Chavroux
1 dl parmesaaniraastetta
2 kananmunaa
ripaus suolaa ja
rouhittua mustapippuria
1 dl hienonnettuja yrttejä, esim. lehtipersiljaa, timjamia tai minttua
1. Sekoita monitoimikoneessa jauhot ja paloiteltu rasva keskenään. Lisää keltuainen ja mausteseos ja pyöräytä pikaisesti tasaiseksi taikinaksi. Taikinan voi valmistaa myös käsin.
2. Jaa taikina tasaisesti 10–12 pienen piirakkavuoan tai muffinipellin pohjalle ja reunoille. Voit myös paistaa yhden ison piirakan. Nosta pohjat kylmään täytteen teon ajaksi.
3. Hienonna kevätsipulit ja valkosipulinkynsi. Kuullota sipuleita öljyssä hetken aikaa. Nosta syrjään odottamaan.
4. Sekoita kulhossa juustot, kananmunat, mausteet ja yrtit keskenään tasaiseksi seokseksi.
Pistele piirakkapohjiin haarukalla reikiä ja jaa sipuliseos tasaisesti vuokiin. Valuta juustoseos poh-
jien päälle.
Kypsennä 225-asteisessa uunissa pieniä piiraita noin 15 minuuttia ja isoa 20–25 minuuttia.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2