Artikkeli

Koti ja keit­tiö 1-2/2011 KUVA REET­TA PA­SA­NEN

Kolmen juuston uunisitruunat

Kolmen juuston uunisitruunat tuovat mieleen kesän.

4 an­nos­ta

4 isoa sit­ruu­naa

1 (noin 125 g) moz­za­rel­la­juus­to­pal­lo

1 1/2 dl par­me­saa­ni­raas­tet­ta

1 prk (250 g) ri­cot­ta­juus­toa

ri­paus rou­hit­tua mus­ta­pip­pu­ria

Ba­si­li­ka­öl­jy:

1 ruuk­ku ba­si­li­kaa

4–5 rkl olii­vi­öl­jyä

ri­paus suo­laa

1. Pese ja har­jaa sit­ruu­nat puh­taik­si. Hal­kai­se sit­ruu­nat kah­teen osaan ja leik­kaa päis­tä sii­vut, jot­ta sit­ruu­nat py­sy­vät tu­ke­vas­ti pys­tys­sä uu­ni­vuo­as­sa. Ko­ver­ra suu­rin osa he­del­mä­li­hois­ta ir­ti.

2. Loh­ko moz­za­rel­la­juus­to ja täy­tä sit­ruu­nat juus­to­pa­loil­la.

3. Se­koi­ta kul­hos­sa par­me­saa­ni­raas­te ja ri­cot­ta ja maus­ta ri­pauk­sel­la rou­hit­tua mus­ta­pip­pu­ria. Jaa seos ta­sai­ses­ti sit­ruu­noi­den pääl­le.

4. Kyp­sen­nä sit­ruu­noi­ta 200-as­tei­ses­sa uu­nis­sa noin 20 mi­nuut­tia. Käy­tä sit­ruu­noi­ta het­ken ai­kaa lo­pus­sa kuu­mien gril­li­vas­tus­ten al­la, jot­ta pin­nat saa­vat myös kau­niin vä­rin.

5. Aja ba­si­li­kat, öl­jy ja ri­paus suo­laa te­ho­se­koit­ti­mel­la ta­sai­sek­si maus­te­öl­jyk­si. Pirs­ko­ta ba­si­li­ka­öl­jyä hie­man jääh­ty­nei­den sit­ruu­noi­den pin­taan en­nen tar­joi­lua.

Val­mis­tu­sai­ka: noin 30 min.