Koti ja keittiö 1-2/2011 KUVA REETTA PASANEN
4 annosta
4 isoa sitruunaa
1 (noin 125 g) mozzarellajuustopallo
1 1/2 dl parmesaaniraastetta
1 prk (250 g) ricottajuustoa
ripaus rouhittua mustapippuria
Basilikaöljy:
1 ruukku basilikaa
4–5 rkl oliiviöljyä
ripaus suolaa
1. Pese ja harjaa sitruunat puhtaiksi. Halkaise sitruunat kahteen osaan ja leikkaa päistä siivut, jotta sitruunat pysyvät tukevasti pystyssä uunivuoassa. Koverra suurin osa hedelmälihoista irti.
2. Lohko mozzarellajuusto ja täytä sitruunat juustopaloilla.
3. Sekoita kulhossa parmesaaniraaste ja ricotta ja mausta ripauksella rouhittua mustapippuria. Jaa seos tasaisesti sitruunoiden päälle.
4. Kypsennä sitruunoita 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Käytä sitruunoita hetken aikaa lopussa kuumien grillivastusten alla, jotta pinnat saavat myös kauniin värin.
5. Aja basilikat, öljy ja ripaus suolaa tehosekoittimella tasaiseksi mausteöljyksi. Pirskota basilikaöljyä hieman jäähtyneiden sitruunoiden pintaan ennen tarjoilua.
Valmistusaika: noin 30 min.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2