Fabian Björk
Sanna Kekäläinen Koonnut: Jessi Mäkinen
fabian björk
Donburi eli tofu-riisikulho
4 annosta
250 g sushiriisiä
3 rkl soijakastiketta
2 rkl seesamiöljyä
1 tl Srirachaa tai muuta chilikastiketta
2 tl vaahterasiirappia
½ tl sormisuolaa
600 g savustettua tofua
200 g soijapapuja, esim. Pirkka-pakaste
4 kevätsipulia
1 porkkana
½ kurkku
2 avokadoa
Koristeluun:
seesaminsiemeniä
1. Valmista riisi pakkauksen ohjeen mukaan.
2. Sekoita soija, seesamiöljy, chilikastike, siirappi ja suola kulhossa. Kuutioi tofu ja sekoita marinadiin. Anna maustua jääkaapissa sillä aikaa, kun riisi tekeytyy.
3. Keitä soijapapuja suolalla maustetussa vedessä noin 7 minuuttia. Kaada vesi pois. Pidä lämpimänä kannen alla. Viipaloi sipulit ja avokado. Leikkaa kurkku ja porkkana tikuiksi tai ohuiksi suikaleiksi.
4. Lusikoi riisiä kulhoihin. Nosta päälle tofut ja kasvikset sektoreittain. Viimeistele seesaminsiemenillä.
Vinkki!
Jos haluat kastiketta, tarjoa kulhojen kanssa seesaminsiemenillä tai Sriracha-kastikkeella maustettua vegaanista majoneesia.
Valmistusaika: 30 min + 40 min
Vaikeusaste: helppo
Hinta: noin 18 e
Fabian Björk
Sieni-linssi-parsakaalisalaatti
4 annosta
2 valkosipulinkynttä
300 g pannuvalmiita sieniä, suppilovahveroita, kantarelleja tai siitakkeita
4 rkl oliiviöljyä
2 dl keitettyjä linssejä
3 rkl hienonnettua lehtipersiljaa
1 rkl sitruunamehua
sormisuolaa, kuivattua chiliä, ja mustapippuria myllystä
Paahdettu parsakaali:
1 parsakaali
2 rkl oliiviöljyä
sormisuolaa, mustapippuria myllystä
1. Paloittele parsakaali pieniksi kukinnoiksi. Valuta päälle öljyä. Mausta suolalla ja pippurilla. Paahda 225-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia tai kunnes kaali on napakan kypsää.
2. Kuori ja viipaloi valkosipulit. Paista sieniä kuivalla, kuumalla pannulla, kunnes niistä ei irtoa nestettä. Lisää valkosipulit ja öljy. Jatka paistamista muutama minuutti.
3. Yhdistä sienet linssien ja lehtipersiljan kanssa. Mausta sitruunamehulla, chilillä, suolalla ja pippurilla. Kääntele joukkoon parsakaalit. Lisää halutessasi pähkinärouhetta, vegaanista fetaa tai rucolaa.
Valmistusaika: 20 min + 25 min
Vaikeusaste: helppo
Hinta: noin 11 e
Fabian Björk
Kesäkurpitsapasta ja pähkinäiset vegepullat
4 annosta
Kesäkurpitsapasta:
2 pienehköä kesäkurpitsaa
2 rkl extra virgin -oliiviöljyä
sormisuolaa
mustapippuria myllystä
Pähkinäpullat:
1 dl saksanpähkinöitä
1 valkosipulinkynsi
200 g ruskeita herkkusieniä
1–2 taatelia
½ tl garam masalaa
sormisuolaa
mustapippuria myllystä
Tomaattikastike:
1 valkosipulinkynsi
250 g kypsiä (terttu)kirsikkatomaatteja
1 rkl extra virgin -oliiviöljyä
1 pieni ruukku tuoretta basilikaa
sormisuolaa
mustapippuria myllystä
Koristeluun:
basilikaa
1. Tee vihannesteroittimella tai leikkurilla kesäkurpitsasta ohutta nauhaa. Mausta suolalla ja pippurilla. Lorauta päälle öljyä. Anna maustua huoneenlämmössä noin puoli tuntia.
2. Valmista pähkinäpullat. Murskaa pähkinät hienoksi rouheeksi. Kuori valkosipuli. Lisää se pilkottujen sienten ja taateleiden kanssa tehosekoittimeen. Pyöräytä karkeahkoksi tahnaksi.
3. Mausta seos garam masalalla, suolalla ja pippurilla. Pyörittele massasta pienehköjä palloja. Voit halutessasi pyöräyttää pallot pähkinärouheessa. Laita ne jääkaappiin siksi aikaa, kun valmistelet muut aineet.
4. Valmista tomaattikastike. Kuori valkosipuli. Puolita tomaatit. Laita ne tehosekoittimeen öljyn ja basilikanlehtien kanssa. Pyöräytä kastikkeeksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Voit halutessasi lisätä öljyä.
5. Kokoa annokset. Yhdistä tomaattikastike kesäkurpitsasuikaleisiin. Nosta päälle pähkinäpullia. Koristele basilikalla.
Vinkki!
Käytä kastikkeeseen mahdollisimman makeita tomaatteja. Tähän ruokaan kannattaa käyttää sormisuolaa (esimerkiksi Maldonia), sillä se antaa annokseen ekstramakua.
Valmistusaika: 20 min + 30 min
Vaikeusaste: melko helppo
Hinta: noin 18 e
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2