Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Kodit ja ideat
/
Vanhat tavarat
/
Reseptit
/
Puutarha
/
Matkat
/
Kilpailut
/
Yhteistyössä
Reseptit
/
/
Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa lehti
Liha ja lintu
/
Kala ja äyriäiset
/
Kasvis
/
Makeat leivonnaiset
/
Jälkiruoat
/
Suolaiset leivonnaiset
/
Juomat
/
Aasia
/
Arkiateriat
Artikkeli

Fabian Björk

San­na Ke­kä­läi­nen Koon­nut: Jes­si Mä­ki­nen

28.1.2019

Kolme vegaanista ateriaa, jotka pakkaat herkullisiksi lounaseväiksi

Kasvikunnasta peräisin olevien raaka-aineiden käyttö on helppo ekoteko. Tässä kolme vähällä vaivalla valmistuvaa terveellistä ja proteiinia pursuavaa lounasta, joilla saat helposti puhtia päivään.

fabian björk

Don­bu­ri eli tofu-rii­si­kul­ho

4 an­nos­ta

250 g sus­hi­rii­siä

3 rkl soi­ja­kas­ti­ket­ta

2 rkl see­sa­mi­öl­jyä

1 tl Sri­rac­haa tai muu­ta chi­li­kas­ti­ket­ta

2 tl vaah­te­ra­sii­rap­pia

½ tl sor­mi­suo­laa

600 g sa­vus­tet­tua to­fua

200 g soi­ja­pa­pu­ja, esim. Pirk­ka-pa­kas­te

4 ke­vät­si­pu­lia

1 pork­ka­na

½ kurk­ku

2 avo­ka­doa

Ko­ris­te­luun:

see­sa­min­sie­me­niä

1. Val­mis­ta rii­si pak­kauk­sen oh­jeen mu­kaan.

2. Se­koi­ta soi­ja, see­sa­mi­öl­jy, chi­li­kas­ti­ke, sii­rap­pi ja suo­la kul­hos­sa. Kuu­ti­oi tofu ja se­koi­ta ma­ri­na­diin. An­na maus­tua jää­kaa­pis­sa sil­lä ai­kaa, kun rii­si te­key­tyy.

3. Kei­tä soi­ja­pa­pu­ja suo­lal­la maus­te­tus­sa ve­des­sä noin 7 mi­nuut­tia. Kaa­da vesi pois. Pidä läm­pi­mä­nä kan­nen al­la. Vii­pa­loi si­pu­lit ja avo­ka­do. Leik­kaa kurk­ku ja pork­ka­na ti­kuik­si tai ohuik­si sui­ka­leik­si.

4. Lu­si­koi rii­siä kul­hoi­hin. Nos­ta pääl­le to­fut ja kas­vik­set sek­to­reit­tain. Vii­meis­te­le see­sa­min­sie­me­nil­lä.

Vink­ki!

Jos ha­lu­at kas­ti­ket­ta, tar­joa kul­ho­jen kans­sa see­sa­min­sie­me­nil­lä tai Sri­rac­ha-kas­tik­keel­la maus­tet­tua ve­gaa­nis­ta ma­jo­nee­sia.

Val­mis­tu­sai­ka: 30 min + 40 min

Vai­keu­sas­te: help­po

Hin­ta: noin 18 e

Fabian Björk

Sie­ni-lins­si-par­sa­kaa­li­sa­laat­ti

4 an­nos­ta

2 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

300 g pan­nu­val­mii­ta sie­niä, sup­pi­lo­vah­ve­roi­ta, kan­ta­rel­le­ja tai sii­tak­kei­ta

4 rkl olii­vi­öl­jyä

2 dl kei­tet­ty­jä lins­se­jä

3 rkl hie­non­net­tua leh­ti­per­sil­jaa

1 rkl sit­ruu­na­me­hua

sor­mi­suo­laa, kui­vat­tua chi­liä, ja mus­ta­pip­pu­ria myl­lys­tä

Paah­det­tu par­sa­kaa­li:

1 par­sa­kaa­li

2 rkl olii­vi­öl­jyä

sor­mi­suo­laa, mus­ta­pip­pu­ria myl­lys­tä

1. Pa­loit­te­le par­sa­kaa­li pie­nik­si ku­kin­noik­si. Va­lu­ta pääl­le öl­jyä. Maus­ta suo­lal­la ja pip­pu­ril­la. Paah­da 225-as­tei­ses­sa uu­nis­sa noin 25 mi­nuut­tia tai kun­nes kaa­li on na­pa­kan kyp­sää.

2. Kuo­ri ja vii­pa­loi val­ko­si­pu­lit. Pais­ta sie­niä kui­val­la, kuu­mal­la pan­nul­la, kun­nes niis­tä ei ir­toa nes­tet­tä. Li­sää val­ko­si­pu­lit ja öl­jy. Jat­ka pais­ta­mis­ta muu­ta­ma mi­nuut­ti.

3. Yh­dis­tä sie­net lins­sien ja leh­ti­per­sil­jan kans­sa. Maus­ta sit­ruu­na­me­hul­la, chi­lil­lä, suo­lal­la ja pip­pu­ril­la. Kään­te­le jouk­koon par­sa­kaa­lit. Li­sää ha­lu­tes­sa­si päh­ki­nä­rou­het­ta, ve­gaa­nis­ta fe­taa tai ru­co­laa.

Val­mis­tu­sai­ka: 20 min + 25 min

Vai­keu­sas­te: help­po

Hin­ta: noin 11 e

Fabian Björk

Ke­sä­kur­pit­sa­pas­ta ja päh­ki­näi­set ve­ge­pul­lat

4 an­nos­ta

Ke­sä­kur­pit­sa­pas­ta:

2 pie­neh­köä ke­sä­kur­pit­saa

2 rkl ext­ra vir­gin -olii­vi­öl­jyä

sor­mi­suo­laa

mus­ta­pip­pu­ria myl­lys­tä

Päh­ki­nä­pul­lat:

1 dl sak­san­päh­ki­nöi­tä

1 val­ko­si­pu­lin­kyn­si

200 g rus­kei­ta herk­ku­sie­niä

1–2 taa­te­lia

½ tl ga­ram ma­sa­laa

sor­mi­suo­laa

mus­ta­pip­pu­ria myl­lys­tä

To­maat­ti­kas­ti­ke:

1 val­ko­si­pu­lin­kyn­si

250 g kyp­siä (tert­tu)kir­sik­ka­to­maat­te­ja

1 rkl ext­ra vir­gin -olii­vi­öl­jyä

1 pie­ni ruuk­ku tuo­ret­ta ba­si­li­kaa

sor­mi­suo­laa

mus­ta­pip­pu­ria myl­lys­tä

Ko­ris­te­luun:

ba­si­li­kaa

1. Tee vi­han­nes­te­roit­ti­mel­la tai leik­ku­ril­la ke­sä­kur­pit­sas­ta ohut­ta nau­haa. Maus­ta suo­lal­la ja pip­pu­ril­la. Lo­rau­ta pääl­le öl­jyä. An­na maus­tua huo­neen­läm­mös­sä noin puo­li tun­tia.

2. Val­mis­ta päh­ki­nä­pul­lat. Murs­kaa päh­ki­nät hie­nok­si rou­heek­si. Kuo­ri val­ko­si­pu­li. Li­sää se pil­kot­tu­jen sien­ten ja taa­te­lei­den kans­sa te­ho­se­koit­ti­meen. Pyö­räy­tä kar­ke­ah­kok­si tah­nak­si.

3. Maus­ta seos ga­ram ma­sa­lal­la, suo­lal­la ja pip­pu­ril­la. Pyö­rit­te­le mas­sas­ta pie­neh­kö­jä pal­lo­ja. Voit ha­lu­tes­sa­si pyö­räyt­tää pal­lot päh­ki­nä­rou­hees­sa. Lai­ta ne jää­kaap­piin sik­si ai­kaa, kun val­mis­te­let muut ai­neet.

4. Val­mis­ta to­maat­ti­kas­ti­ke. Kuo­ri val­ko­si­pu­li. Puo­li­ta to­maa­tit. Lai­ta ne te­ho­se­koit­ti­meen öl­jyn ja ba­si­li­kan­leh­tien kans­sa. Pyö­räy­tä kas­tik­keek­si. Maus­ta suo­lal­la ja pip­pu­ril­la. Voit ha­lu­tes­sa­si li­sä­tä öl­jyä.

5. Ko­koa an­nok­set. Yh­dis­tä to­maat­ti­kas­ti­ke ke­sä­kur­pit­sa­sui­ka­lei­siin. Nos­ta pääl­le päh­ki­nä­pul­lia. Ko­ris­te­le ba­si­li­kal­la.

Vink­ki!

Käy­tä kas­tik­kee­seen mah­dol­li­sim­man ma­kei­ta to­maat­te­ja. Tä­hän ruo­kaan kan­nat­taa käyt­tää sor­mi­suo­laa (esi­mer­kik­si Mal­do­nia), sil­lä se an­taa an­nok­seen ekst­ra­ma­kua.

Val­mis­tu­sai­ka: 20 min + 30 min

Vai­keu­sas­te: mel­ko help­po

Hin­ta: noin 18 e

Lue Myös

Fabian Björk

Raikas pasha-karkkijäätelö

FABIAN BJÖRK

Suussasulava suklaakakku – 5 herkullista reseptiä

Grillatut muikut aasialaisittain

Fabian Björk

Raikas pasha-karkkijäätelö

FABIAN BJÖRK

Suussasulava suklaakakku – 5 herkullista reseptiä

Grillatut muikut aasialaisittain

Puurosta päivä paranee: 5 herkullista puuroreseptiä

Grillattu kuha tarjoillaan tomaattisen salsa verden kera

Mehevä, puolukoilla ryyditetty leipä käy syksyyn, jouluun, juhannukseen, kevääseen – ihan mihin tahansa tilanteeseen.

Mehevä, puolukoilla ryyditetty leipä käy syksyyn, jouluun, juhannukseen, kevääseen – ihan mihin tahansa tilanteeseen.

Puolukkainen saaris­to­lais­leipä

FABIAN BJORK

Hunajalla karamellisoidut kampasimpukat ja raikas sitrussalaatti

Japanilaistyylisesti valmistettu lohi on kokemisen arvoinen!

Japanilaistyylisesti valmistettu lohi on kokemisen arvoinen!

Fabian Björk

Nauti lohta japani­lais­tyyliin - 2 hyvää reseptiä

FABIAN BJORK

Paista blinit rapeiksi vohveleiksi

FABIAN BJORK

Hunajalla karamellisoidut kampasimpukat ja raikas sitrussalaatti

Japanilaistyylisesti valmistettu lohi on kokemisen arvoinen!

Japanilaistyylisesti valmistettu lohi on kokemisen arvoinen!

Fabian Björk

Nauti lohta japani­lais­tyyliin - 2 hyvää reseptiä

FABIAN BJORK

Paista blinit rapeiksi vohveleiksi

SUOSITTELEMME MYÖS NÄITÄ

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 2/2023?

Daim-kakku on mutakakun ja juustokakun ihana yhdistelmä

Vanhasta torpasta kunnostettiin ympärivuotinen kakkoskoti

Unelmien puutalossa on jotain perinteistä, jotain modernia

10 vinkkiä: Näin onnistut bonsain kasvattamisessa

Remonttinälkä kasvoi tehdessä: 1950-luvun koti inspiroi lautta­saa­re­lais­per­hettä

Italialainen sitruuna-ricottakakku on gluteeniton herkku

Näin sisustat näyttävillä amppelikasveilla

Tinet ja Vahit Wafin sisustivat kotinsa perin­tö­ka­lus­teilla, silkkimatoilla ja samettisilla sävyillä.

Omena-mantelipiiras on gluteeniton ja vegaaninen herkku

Mehevä tofu-tomaattipiirakka on illanistujaisten herkku

Veriap­pel­sii­ni­piiras on talven makea herkku

Näin saat villatekstiilit raikkaiksi!

Teppo Honkala: ”Käsityöläisen verstaalla ollaan ihmisyyden ytimessä”

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 2/2023?

Daim-kakku on mutakakun ja juustokakun ihana yhdistelmä

Vanhasta torpasta kunnostettiin ympärivuotinen kakkoskoti

Unelmien puutalossa on jotain perinteistä, jotain modernia

10 vinkkiä: Näin onnistut bonsain kasvattamisessa

Remonttinälkä kasvoi tehdessä: 1950-luvun koti inspiroi lautta­saa­re­lais­per­hettä

Italialainen sitruuna-ricottakakku on gluteeniton herkku

Näin sisustat näyttävillä amppelikasveilla

Tinet ja Vahit Wafin sisustivat kotinsa perin­tö­ka­lus­teilla, silkkimatoilla ja samettisilla sävyillä.

Omena-mantelipiiras on gluteeniton ja vegaaninen herkku

Mehevä tofu-tomaattipiirakka on illanistujaisten herkku

Veriap­pel­sii­ni­piiras on talven makea herkku

Näin saat villatekstiilit raikkaiksi!

Teppo Honkala: ”Käsityöläisen verstaalla ollaan ihmisyyden ytimessä”

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tämä sivusto käyttää evästeitä käytettävyyden parantamiseksi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt myös evästeiden käyttämisen.