Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Kodit ja ideat
/
Vanhat tavarat
/
Reseptit
/
Puutarha
/
Matkat
/
Kilpailut
/
Yhteistyössä
Reseptit
/
/
Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa lehti
Liha ja lintu
/
Kala ja äyriäiset
/
Kasvis
/
Makeat leivonnaiset
/
Jälkiruoat
/
Suolaiset leivonnaiset
/
Juomat
/
Aasia
/
Arkiateriat
Artikkeli

Kokonaisen kalkkunan paisto-ohje

Näillä ohjeilla onnistut kokonaisen kalkkunan valmistuksessa.

1. Su­la­ta pa­kas­tet­tu kalk­ku­na jää­kaa­pis­sa ja ota se hy­vis­sä ajoin huo­neen­läm­pöön.

2. Pois­ta tar­vit­ta­es­sa lin­nun si­sä­e­li­met. Huuh­do lin­tu huo­lel­li­ses­ti kyl­mäl­lä ve­del­lä ja kui­vaa ta­lous­pa­pe­ril­la.

3. Nos­ta kalk­ku­na työ­pöy­däl­le rin­ta­puo­li ylös­päin. Ota tu­ke­va ote sii­ves­tä ja kat­kai­se se toi­sen ni­ve­len koh­dal­ta. Sido lin­nun koi­vet yh­teen vah­val­la puu­vil­la­lan­gal­la. Vedä lan­ka lin­nun ylä­puo­lel­ta ja sido myös sii­ven­tyn­gät kiin­ni var­ta­loon.

4. Maus­ta lin­tu sekä ul­ko- et­tä si­sä­puo­lel­ta suo­lal­la ja pip­pu­ril­la. Nos­ta kalk­ku­na rin­ta­puo­li ylös­päin reu­nal­li­seen uu­ni­vuo­kaan ja si­ve­le sen pin­ta voi­su­lal­la.

5. Pais­ta kalk­ku­naa 225- as­tei­ses­sa uu­nis­sa, kun­nes se on rus­kis­tu­nut kau­niis­ti, noin 25 mi­nuut­tia. Las­ke uu­nin läm­pö­ti­la 150- as­tee­seen. Pais­ta vie­lä 2-3 tun­tia, kun­nes rin­ta­fi­leen si­sä­läm­pö­ti­la on 72 as­tet­ta. Voi­te­le kalk­ku­na muu­ta­mia ker­to­ja pais­ta­mi­sen ai­ka­na voi­su­lan ja ka­na­lie­men se­ok­sel­la.

6. Ir­ro­ta lin­nus­ta koi­vet si­ten, et­tä ne jää­vät mah­dol­li­sim­man eh­jik­si. Ir­ro­ta sen jäl­keen rin­ta­li­hak­set tar­kas­ti rin­ta­las­taa pit­kin. Leik­kaa rin­ta­fi­leet vii­pa­leik­si. Vii­pa­loi lo­puk­si rei­si- ja koi­pi­li­hat.

Lue Myös

Yrttilihapullat Keftédes

Salvia-fenkolimaustettu porsaankylki

Maukas broilerirulla

Yrttilihapullat Keftédes

Salvia-fenkolimaustettu porsaankylki

Maukas broilerirulla

Migas – espanjalainen leipämunakas

Etninen pääsiäismenu

Suolataikinoitu lampaanfilee

Salvia-fenkolimaustettu porsaankylki

Possun sisäfilee saltimbocca ja ruusu­kaa­lig­ra­niit­ti­o­me­na­sa­laatti

Kaksoismarinoitu kalkkunanfilee ja rakuuna-jogurttikastike

Salvia-fenkolimaustettu porsaankylki

Possun sisäfilee saltimbocca ja ruusu­kaa­lig­ra­niit­ti­o­me­na­sa­laatti

Kaksoismarinoitu kalkkunanfilee ja rakuuna-jogurttikastike

SUOSITTELEMME MYÖS NÄITÄ

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 9/2023?

"Tuossa talossa haluaisin asua" ajatteli Juulianna Mäkelä, ja sattuma vei lopulta lapsiperheen juuri siihen mansar­di­kat­toiseen puutaloon

ByPiasin Pia Erlundilla on pala Mallorcaa Suomen Rivieralla – Hangossa

Suomen kauneimmaksi valittu koti Kajaanissa entisen kirjastotalon ullakolla: "Huomasimme sattumalta, että kaupunki myy vanhoja kiinteistöjään"

1950-luvun talo uudistui Annikin ja Ulfin käsissä: ”Sisustuksessa voi surutta yhdistää uutta ja vanhaa”

Parmigiana di melanzane eli tomaattinen munakoisopaistos Sisiliasta

Uuteen taloon haettiin ja onnistuttiin luomaan perinteisen rintamiestalon kodikkuutta

Paistettu kukkakaalikuskus on mainio lisuke

Kurpitsainen toscakakku

Loppukesällä puutarhassa hehkuvat daaliat

Vegaaninen vaniljavanukas ja lakumansikat

Upea syksy ­– satoa & tunnelmaa -lehti on ilmestynyt!

Strömsön tv-nikkari Jim Björni arvostaa kauniisti tehtyjä esineitä ja rakenteita – ne luovat elämänlaatua

Omppuaika on täällä: Keitä omenahilloke kanelikreppien täytteeksi

Neljän raaka-aineen raikas marjasorbetti

Romanttisesta punamul­ta­tor­pasta moderniin valmistaloon – Ritva ja Ilkka vaihtoivat helpompaan asumiseen

Appelsini-fenkolisalaatti vie Sisiliaan

Kokoa rento ja näyttävä jälkiruoka: Mascarpone-lakkadippi & kandi­so­ke­ri­keksit

Fenkoli-fetarisotolla täytetyt kaalikääryleet

Sekoita mustikkainen smash cocktail

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 9/2023?

"Tuossa talossa haluaisin asua" ajatteli Juulianna Mäkelä, ja sattuma vei lopulta lapsiperheen juuri siihen mansar­di­kat­toiseen puutaloon

ByPiasin Pia Erlundilla on pala Mallorcaa Suomen Rivieralla – Hangossa

Suomen kauneimmaksi valittu koti Kajaanissa entisen kirjastotalon ullakolla: "Huomasimme sattumalta, että kaupunki myy vanhoja kiinteistöjään"

1950-luvun talo uudistui Annikin ja Ulfin käsissä: ”Sisustuksessa voi surutta yhdistää uutta ja vanhaa”

Parmigiana di melanzane eli tomaattinen munakoisopaistos Sisiliasta

Uuteen taloon haettiin ja onnistuttiin luomaan perinteisen rintamiestalon kodikkuutta

Paistettu kukkakaalikuskus on mainio lisuke

Kurpitsainen toscakakku

Loppukesällä puutarhassa hehkuvat daaliat

Vegaaninen vaniljavanukas ja lakumansikat

Upea syksy ­– satoa & tunnelmaa -lehti on ilmestynyt!

Strömsön tv-nikkari Jim Björni arvostaa kauniisti tehtyjä esineitä ja rakenteita – ne luovat elämänlaatua

Omppuaika on täällä: Keitä omenahilloke kanelikreppien täytteeksi

Neljän raaka-aineen raikas marjasorbetti

Romanttisesta punamul­ta­tor­pasta moderniin valmistaloon – Ritva ja Ilkka vaihtoivat helpompaan asumiseen

Appelsini-fenkolisalaatti vie Sisiliaan

Kokoa rento ja näyttävä jälkiruoka: Mascarpone-lakkadippi & kandi­so­ke­ri­keksit

Fenkoli-fetarisotolla täytetyt kaalikääryleet

Sekoita mustikkainen smash cocktail

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2