MARI HARJULA • KUVAUSAVUSTAJA MIKAELA ANTIN • KUVAT FABIAN BJÖRK • VIINISUOSITUKSET SARI SIRÉN KOTI JA KEITTIÖ 3/2016
4–6 annosta
1 iso (noin 1,2 kg) juuriselleri
tilkka oliiviöljyä tai öljyä
suolaa
rouhittua mustapippuria
4 laakerinlehteä
4–6 valkosipulinkynttä
Lisäksi:
50 g voita 3–4 rkl
tuoretta timjamia hienonnettuna
1. Harjaa kokonainen juuriselleri puhtaaksi juoksevan veden alla. Nosta reilun foliopalan päälle.
2. Murskaa laakerinlehdet. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
3. Hiero sellerin pintaan ensin öljyä, sitten suolaa, mustapippuria ja laakerinlehtimursketta sekä valkosipulisilppua.
4. Nosta ja kiedo folio sellerin ympärille tiiviisti. Kypsennä uunissa 175 asteessa noin kaksi tuntia, kunnes se pehmenee.
5. Sulata voi kattilassa. Lisää hienonnettu timjami ja kääntele hetken.
6. Ota selleri uunista ja valuta sen päälle timjamivoita ennen tarjoilua. Viipaloi juures ja tarjoile.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2