2 kokonaista fasaania
1 rkl voita
suolaa, mustapippuria
Omenapeti:
2 salottisipulia
1 valkosipulinkynsi
3 kirpeää omenaa
1 rkl voita
1 tl currya
1 rkl silputtua tuoretta inkivääriä
1 tähtianis
2 rkl ruokokide- tai muscovadosokeria
1 rkl vaaleaa balsamiviinietikkaa
suolaa, mustapippuria
Maustevoi:
2 rkl voita
2 valkosipulinkynttä
Valeluun:
kuivaa omenasiideriä
1. Jos käytät pakastettuja fasaaneja, sulata ne hitaasti jääkaapissa.
2. Kuori sipulit ja silppua ne hienoksi. Kuori omenat ja poista niistä siemenkodat. Leikkaa omenat kuutioiksi. Sulata voi pannussa ja kuullota siinä sipulit ja omenat. Älä anna niiden kuitenkaan saada väriä. Lisää curry, inkivääri, tähtianis, sokeri ja balsamiviinietikka. Hauduta aineksia kannen alla noin 10 minuuttia tai kunnes ne ovat pehmeitä. Mausta lopuksi suolalla ja pippurilla. Siirrä omena-sipuliseos uunivuokaan.
3. Huuhtele puhdistetut fasaanit nopeasti kylmällä vedellä ja pyyhi ne kuiviksi. Sulata voi pannussa ja ruskista fasaanit kauttaaltaan. Mausta ne suolalla ja pippurilla ja nosta ne uunivuokaan omenapedille.
4. Sekoita voi ja silputut valkosipulinkynnet. Työnnä maustevoita fasaanin rintanahan alle. Kypsennä lintuja 175-asteisessa uunissa noin 30–40 minuuttia. Paista ensin kylki ylöspäin ja käännä lintuja 10 minuutin välein. Kokeile rintalihojen kypsyyttä ohuella puutikulla. Liha on mehevää, jos lihasneste on hieman vaaleanpunertavaa. Valele fasaaneita paistamisen aikana omenasiiderillä.
5. Anna fasaanien vetäytyä hetken aikaa ennen tarjoilua. Älä peitä lihaa foliolla. Tarjoile fasaaninliha omenalisäkkeen kanssa.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2