Artikkeli

Kokonainen fasaani omenapedillä

2 ko­ko­nais­ta fa­saa­nia

1 rkl voi­ta

suo­laa, mus­ta­pip­pu­ria

Ome­na­pe­ti:

2 sa­lot­ti­si­pu­lia

1 val­ko­si­pu­lin­kyn­si

3 kir­pe­ää ome­naa

1 rkl voi­ta

1 tl cur­rya

1 rkl sil­put­tua tuo­ret­ta in­ki­vää­riä

1 täh­ti­a­nis

2 rkl ruo­ko­ki­de- tai mus­co­va­do­so­ke­ria

1 rkl vaa­le­aa bal­sa­mi­vii­nie­tik­kaa

suo­laa, mus­ta­pip­pu­ria

Maus­te­voi:

2 rkl voi­ta

2 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

Va­le­luun:

kui­vaa ome­na­sii­de­riä

1. Jos käy­tät pa­kas­tet­tu­ja fa­saa­ne­ja, su­la­ta ne hi­taas­ti jää­kaa­pis­sa.

2. Kuo­ri si­pu­lit ja silp­pua ne hie­nok­si. Kuo­ri ome­nat ja pois­ta niis­tä sie­men­ko­dat. Leik­kaa ome­nat kuu­ti­oik­si. Su­la­ta voi pan­nus­sa ja kuul­lo­ta sii­nä si­pu­lit ja ome­nat. Älä an­na nii­den kui­ten­kaan saa­da vä­riä. Li­sää cur­ry, in­ki­vää­ri, täh­ti­a­nis, so­ke­ri ja bal­sa­mi­vii­nie­tik­ka. Hau­du­ta ai­nek­sia kan­nen al­la noin 10 mi­nuut­tia tai kun­nes ne ovat peh­mei­tä. Maus­ta lo­puk­si suo­lal­la ja pip­pu­ril­la. Siir­rä ome­na-si­pu­li­se­os uu­ni­vuo­kaan.

3. Huuh­te­le puh­dis­te­tut fa­saa­nit no­pe­as­ti kyl­mäl­lä ve­del­lä ja pyy­hi ne kui­vik­si. Su­la­ta voi pan­nus­sa ja rus­kis­ta fa­saa­nit kaut­taal­taan. Maus­ta ne suo­lal­la ja pip­pu­ril­la ja nos­ta ne uu­ni­vuo­kaan ome­na­pe­dil­le.

4. Se­koi­ta voi ja sil­pu­tut val­ko­si­pu­lin­kyn­net. Työn­nä maus­te­voi­ta fa­saa­nin rin­ta­na­han al­le. Kyp­sen­nä lin­tu­ja 175-as­tei­ses­sa uu­nis­sa noin 30–40 mi­nuut­tia. Pais­ta en­sin kyl­ki ylös­päin ja kään­nä lin­tu­ja 10 mi­nuu­tin vä­lein. Ko­kei­le rin­ta­li­ho­jen kyp­syyt­tä ohu­el­la puu­ti­kul­la. Liha on me­he­vää, jos li­has­nes­te on hie­man vaa­le­an­pu­ner­ta­vaa. Va­le­le fa­saa­nei­ta pais­ta­mi­sen ai­ka­na ome­na­sii­de­ril­lä.

5. An­na fa­saa­nien ve­täy­tyä het­ken ai­kaa en­nen tar­joi­lua. Älä pei­tä li­haa fo­li­ol­la. Tar­joi­le fa­saa­nin­li­ha ome­na­li­säk­keen kans­sa.