Sanna Kekäläinen kuvat Reetta Pasanen
Syötävä puutarha eli dippikasvikset
15 min . helppo . noin 20 e
4–6 hengelle
noin 1,2 kg kasviksia, esimerkiksi sydänsalaattia, porkkanaa, varsiselleriä, retiisiä, herneenpalkoja, broccolinia, vihreää miniparsaa
1 annos avokadotahnaa
1 annos hummusta
1 annos romescoa
1. Leikkaa kasvikset suupaloiksi.
2. Jos haluat, voit keittää herneenpalot, vihreä parsat ja broccolinit kevyesti. Laita ne vähään, kiehuvaan ja suolalla maustettuun veteen. Keitä 2 minuuttia. Kaada keitinvesi pois. Nosta kasvikset jäähtymään jäävettä sisältävään kulhoon. Näin niiden vihreä väri säilyy.
3. Kokoa kasvikset leikkuulaudalle tai tarjoiluvadille dippien kanssa.
Vinkki: Voit laittaa vadille myös muuta sormisyötävää, kuten pähkinöitä, juustoa ja leikkeleitä. Myös maalaisleipä maistuu mahtavalta kastikkeisiin dipattuna.
Avokadotahna
10 min . helppo . 5 e
noin 4–6 annosta
2 kypsää avokadoa
1 rkl sitruunamehua
1 dl (vegaanista) turkkilaista jogurttia
½ tl juustokuminaa
2 rkl oliivi- tai avokadoöljyä
½ tl suolaa
½ tl mustapippuria myllystä
1. Kuori ja paloittele avokado. Laita se tehosekoittimeen sitruunamehun, jogurtin, öljyn ja mausteiden kanssa. Aja tahnaksi.
Romesco eli paprikatahna
10 min + uunissa 20 min . helppo . noin 5 e
noin 4–6 annosta
2 suippopaprikaa
1 tomaatti
1 valkosipulinkynsi
½ dl oliiviöljyä
1 dl kuorellisia manteleita
1 pieni viipale vaaleaa leipää
noin 4 rkl oliiviöljyä
2 tl punaviinietikkaa
½ tl suolaa
3 rkl lehtipersiljaa tai oreganoa
1. Halkaise paprikat, poista siemenet ja kalvot. Laita paprikat pellille leivinpaperin päälle kupera puoli ylöspäin. Puolita tomaatti ja laita se pellille. Pirskottele päälle öljyä. Paahda 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
2. Lisää pellille valkosipulinkynsi, mantelit ja kuutioitu leipä. Jatka paistamista 5 minuuttia.
3. Irrota valkosipulista kuori. Laita kaikki aineet tehosekoittimeen. Lisää öljy, etikka ja mausteet. Aja tahnaksi. Sekoita joukkoon yrtit.
Porkkanahummus
20 min . helppo . noin 3,5 e
noin 4–6 annosta
2 porkkanaa
1 prk (380 g) keitettyjä kikherneitä
1 valkosipulinkynsi
1 rkl sitruunamehua
(1 tl tahinia)
½ tl mustapippuria myllystä
1. Kuori ja paloittele porkkanat. Keitä ne napakan kypsiksi vähässä, suolalla maustetussa vedessä.
2. Huuhtele ja valuta kikherneet. Laita ne porkkanoiden kanssa tehosekoittimeen. Lisää kuorittu valkosipuli, sitruunamehu, mustapippuri ja halutessasi tahini. Aja tasaiseksi tahnaksi.
LUETUIMMAT
LUE KOTI & KEITTIÖ
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
LUE KOTI & KEITTIÖ
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ