fabian björk
ruokaohjeet ja tyyli Suvi Rüster kuvat Fabian Björk
Koivunlehdillä maustettu graavilohi
8 annosta
600 g lohifileetä
1 ½ rkl karkeaa merisuolaa
1 tl sokeria
1 dl pieniä rauduskoivunlehtiä
1. Nypi lohifileestä ruodot pois. Ripottele fileelle suolaa ja sokeria. Leikkaa lohifilee kahdeksi palaksi. Huuhtele koivunlehdet lävikössä ja taputtele talouspaperilla kuiviksi. Levitä lehdet lohipalojen päälle. Nosta lohipalat päällekkäin lihapuolet vastakkain. Kääräise tuorekelmuun. Nosta kylmään graavautumaan 12 tunniksi.
2. Pyyhi lohifileen pinta puhtaaksi lehdistä. Leikkaa ohuiksi, nahattomiksi viipaleiksi. Tarjoile ruisleivän tai uusien perunoiden kanssa.
Valmistusaika: 10 min + graavaus 12 t
Vaikeusaste: helppo
Hinta: 15 e
Näin keräät villiyrttejä!
Villiyrtit maistuvat parhailta, kun käytät nuoria, juuri puhjenneita lehtiä. Kerää villiyrtit mahdollisimman kaukaa ajotiestä tai koirapoluilta. Huuhtaise ne lävikössä kylmällä vedellä ennen käyttöä. Kerää vain niitä villiyrttejä, jotka varmasti tunnistat.
fabian björk
LUETUIMMAT
LUE KOTI & KEITTIÖ
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
LUE KOTI & KEITTIÖ
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ