Artikkeli

fabian björk

ruo­ka­oh­jeet ja tyy­li Suvi Rüster ku­vat Fa­bi­an Björk

Koivunlehdillä maustettu graavilohi

Koivunlehdet maustavat graavilohen ihanasti! Nuoret rauduskoivun lehdet antavat gravilohelle kesäisen, hennon saunavihtamaisen maun ja tuoksun. Koivunlehtiä voit käyttää ruoassa kypsen­tä­mät­töminä lehtipersiljan tavoin.

Koi­vun­leh­dil­lä maus­tet­tu graa­vi­lo­hi

8 an­nos­ta

600 g lo­hi­fi­lee­tä

1 ½ rkl kar­ke­aa me­ri­suo­laa

1 tl so­ke­ria

1 dl pie­niä rau­dus­koi­vun­leh­tiä

1. Nypi lo­hi­fi­lees­tä ruo­dot pois. Ri­pot­te­le fi­leel­le suo­laa ja so­ke­ria. Leik­kaa lo­hi­fi­lee kah­dek­si pa­lak­si. Huuh­te­le koi­vun­leh­det lä­vi­kös­sä ja ta­put­te­le ta­lous­pa­pe­ril­la kui­vik­si. Le­vi­tä leh­det lo­hi­pa­lo­jen pääl­le. Nos­ta lo­hi­pa­lat pääl­lek­käin li­ha­puo­let vas­tak­kain. Kää­räi­se tuo­re­kel­muun. Nos­ta kyl­mään graa­vau­tu­maan 12 tun­nik­si.

2. Pyy­hi lo­hi­fi­leen pin­ta puh­taak­si leh­dis­tä. Leik­kaa ohuik­si, na­hat­to­mik­si vii­pa­leik­si. Tar­joi­le ruis­lei­vän tai uu­sien pe­ru­noi­den kans­sa.

Val­mis­tu­sai­ka: 10 min + graa­vaus 12 t

Vai­keu­sas­te: help­po

Hin­ta: 15 e

Näin ke­räät vil­liyrt­te­jä!

Vil­liyr­tit mais­tu­vat par­hail­ta, kun käy­tät nuo­ria, juu­ri puh­jen­nei­ta leh­tiä. Ke­rää vil­liyr­tit mah­dol­li­sim­man kau­kaa ajo­ties­tä tai koi­ra­po­luil­ta. Huuh­tai­se ne lä­vi­kös­sä kyl­mäl­lä ve­del­lä en­nen käyt­töä. Ke­rää vain nii­tä vil­liyrt­te­jä, jot­ka var­mas­ti tun­nis­tat.

fabian björk