Koti ja Keittiö 12/07
(9 isoa muffinia)
3 1/2 dl vehnäjauhoja
3 rkl tummaa kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
1 tl vaniljasokeria
1 tl kanelia
1 1/2 dl sokeria
2 munaa
100 g margariinia tai voita
2 dl maitoa
2–3 rkl tummaa rommia tai kirsikkalikööriä
100 g tummaa suklaata rouhittuna
2 dl rommiliemeen säilöttyjä kirsikoita
Tarjoiluun:
1 dl vispi- tai kuohukermaa
150 g ranskankermaa
1 1/2 rkl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
Koristeluun:
50 g sokeroituja kirsikoita
1. Sekoita kuivat aineet.
2. Vaahdota munat ja rasva. Lisää maito ja alkoholi. Lisää lopuksi kuivat aineet muutamassa erässä ja sekoita taikina tasaiseksi.
3. Valuta ja paloittele kirsikat. Kääntele kirsikat ja suklaarouhe taikinaan.
4. Jaa seos isoihin amerikanmuffinivuokiin. Paista uunissa 200 asteessa 15–20 minuuttia.
5. Vaahdota kerma. Sekoita joukkoon ranskankerma ja sokerit. Pilko kirsikat.
6. Viimeistele muffinit ennen tarjoilua vaniljamoussella ja kirsikoilla.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2