Artikkeli

Koti ja Keit­tiö 12/07

Kirsikka-suklaamuffinit

(9 isoa muf­fi­nia)

3 1/2 dl veh­nä­jau­ho­ja

3 rkl tum­maa kaa­ka­o­jau­het­ta

1 tl lei­vin­jau­het­ta

1/2 tl suo­laa

1 tl va­nil­ja­so­ke­ria

1 tl ka­ne­lia

1 1/2 dl so­ke­ria

2 mu­naa

100 g mar­ga­rii­nia tai voi­ta

2 dl mai­toa

2–3 rkl tum­maa rom­mia tai kir­sik­ka­li­köö­riä

100 g tum­maa suk­laa­ta rou­hit­tu­na

2 dl rom­mi­lie­meen säi­löt­ty­jä kir­si­koi­ta

Tar­joi­luun:

1 dl vis­pi- tai kuo­hu­ker­maa

150 g rans­kan­ker­maa

1 1/2 rkl to­mu­so­ke­ria

1 tl va­nil­ja­so­ke­ria

Ko­ris­te­luun:

50 g so­ke­roi­tu­ja kir­si­koi­ta

1. Se­koi­ta kui­vat ai­neet.

2. Vaah­do­ta mu­nat ja ras­va. Li­sää mai­to ja al­ko­ho­li. Li­sää lo­puk­si kui­vat ai­neet muu­ta­mas­sa eräs­sä ja se­koi­ta tai­ki­na ta­sai­sek­si.

3. Va­lu­ta ja pa­loit­te­le kir­si­kat. Kään­te­le kir­si­kat ja suk­laa­rou­he tai­ki­naan.

4. Jaa seos isoi­hin ame­ri­kan­muf­fi­ni­vuo­kiin. Pais­ta uu­nis­sa 200 as­tees­sa 15–20 mi­nuut­tia.

5. Vaah­do­ta ker­ma. Se­koi­ta jouk­koon rans­kan­ker­ma ja so­ke­rit. Pil­ko kir­si­kat.

6. Vii­meis­te­le muf­fi­nit en­nen tar­joi­lua va­nil­ja­mous­sel­la ja kir­si­koil­la.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ