Artikkeli

Kirsikkainen tiramisu

Erottele valkuaiset ja keltuaiset toisistaan. Vaahdota keltuaiset ja sokerit keskenään...

3 ka­nan­mu­naa

1 dl so­ke­ria

2 tl va­nil­lii­ni­so­ke­ria

250 g mas­car­po­ne-tuo­re­juus­toa

1 dl kir­sik­ka­hil­loa

2 dl vah­vaa kah­via

1 1/2 dl se­ka­me­hua

200 g kis­san­kie­li­kek­se­jä

Ko­ris­te­luun:

kaa­ka­o­jau­het­ta

kir­si­koi­ta

1. Erot­te­le val­ku­ai­set ja kel­tu­ai­set toi­sis­taan. Vaah­do­ta kel­tu­ai­set ja so­ke­rit kes­ke­nään.

2. Li­sää tuo­re­juus­to ja kir­sik­ka­hil­lo use­as­sa eräs­sä.

3. Vaah­do­ta val­ku­ai­set ja li­sää ne va­ro­vas­ti nos­tel­len muu­hun se­ok­seen.

4. Se­koi­ta jääh­ty­nee­seen kah­viin se­ka­me­hu.

5. Kos­tu­ta kek­sit lie­mes­sä ja lado nii­tä2 lit­ran vuo­kaan ker­rok­sit­tain juus­to­mas­san kans­sa. Jätä pääl­lim­mäi­sek­si ker­ros juus­to­mas­saa ja ri­pot­te­le pin­nal­le rei­lu ker­ros kaa­ka­o­jau­het­ta.

6. Tar­joa ti­ra­mi­su vas­ta seu­raa­va­na päi­vä­nä. Ko­ris­te­le se tuo­reil­la kir­si­koil­la.

Koti ja keit­tiö 6-7/2002