16 kpl
2 1/2 dl maitoa
25 g hiivaa
1/2 tl suolaa
6–7 dl vehnäjauhoja
50 g pehmeää voita
Täyte:
100 g kinkkua
nippu salviaa
ripaus mustapippuria
Voiteluun:
munaa
Pinnalle:
juustoraastetta
1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää suola ja osa jauhoista. Sekoita tasaiseksi ja alusta joukkoon loput jauhot ja pehmeä voi. Anna taikinan kohota hyvin.
2. Jaa taikina kahteen osaan.
3. Kauli jauhotetulla pöydällä taikinoista pyöreät levyt. Jaa levyt taikinapyörällä säteittäin kahdeksaan osaan.
4. Täytä kolmiot silputulla kinkulla, salvianlehdillä ja pippurilla. Kierrä kolmiot sarviksi.
5. Muotoile sarvet ja nosta ne pellille saumapuoli alaspäin.
6. Kohota sarvia noin puoli tuntia. Voitele ne munalla ja ripottele pinnalle juustoraastetta. Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia.
Koti ja keittiö 4/2002
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2