Artikkeli

Kinkkusarvet

16 kpl

2 1/2 dl mai­toa

25 g hii­vaa

1/2 tl suo­laa

6–7 dl veh­nä­jau­ho­ja

50 g peh­me­ää voi­ta

Täy­te:

100 g kink­kua

nip­pu sal­vi­aa

ri­paus mus­ta­pip­pu­ria

Voi­te­luun:

mu­naa

Pin­nal­le:

juus­to­raas­tet­ta

1. Liu­o­ta hii­va kä­den­läm­pöi­seen mai­toon. Li­sää suo­la ja osa jau­hois­ta. Se­koi­ta ta­sai­sek­si ja alus­ta jouk­koon lo­put jau­hot ja peh­meä voi. An­na tai­ki­nan ko­ho­ta hy­vin.

2. Jaa tai­ki­na kah­teen osaan.

3. Kau­li jau­ho­te­tul­la pöy­däl­lä tai­ki­nois­ta pyö­re­ät le­vyt. Jaa le­vyt tai­ki­na­pyö­räl­lä sä­teit­täin kah­dek­saan osaan.

4. Täy­tä kol­mi­ot sil­pu­tul­la kin­kul­la, sal­vi­an­leh­dil­lä ja pip­pu­ril­la. Kier­rä kol­mi­ot sar­vik­si.

5. Muo­toi­le sar­vet ja nos­ta ne pel­lil­le sau­ma­puo­li alas­päin.

6. Ko­ho­ta sar­via noin puo­li tun­tia. Voi­te­le ne mu­nal­la ja ri­pot­te­le pin­nal­le juus­to­raas­tet­ta. Pais­ta 200 as­tees­sa noin 15 mi­nuut­tia.

Koti ja keit­tiö 4/2002