Koti ja Keittiö 12/06
1,5 kg:n kevyesti suolattu sula kinkku
makeaa sinappia ja korppujauhoja kuorruttamiseen
kokonaisia neilikoita koristeluun
Karamellisoidut juurekset:
5–6 pientä punajuurta
2–3 porkkanaa
2–3 punasipulia
1 dl fariinisokeria
2 rkl balsamiviinietikkaa
5–6 kokonaista neilikkaa
ripaus jauhettua inkivääriä
noin 1 tl suolaa
rouhittua mustapippuria myllystä
3 rkl voita paistamiseen
1. Liota kinkkua kylmässä vedessä noin tunnin ajan.
2. Kuivaa kinkku huolella ja työnnä lihaan lämpömittari, niin ettei kärki osu luuhun.
3. Sulje kinkku paistopussiin ja nosta reunallisessa paistovuoassa uuniin. Paista keskitasolla 160 asteessa pari tuntia, tai kunnes mittari näyttää 74 astetta.
4. Voitele valmis kinkku sinapilla ja ripottele päälle korppujauhoa. Kuorruta uunissa 225 asteessa 10–15 minuuttia, kunnes kuorrute on kauniin värinen.
5. Valmista juurekset. Kuori ja paloittele punajuuret, porkkanat ja punasipulit.
6. Pane pannulle voi ja punajuuri, porkkanapalat ja paista käännellen 7–10 minuuttia. Lisää pilkotut punasipulit ja paista edelleen seosta käännellen pari minuuttia.
7. Lisää fariinisokeri, balsamiviinietikka, neilikat ja inkivääri. Kuumenna, kunnes sokeri on sulanut. Mausta juurekset suolalla ja rouhitulla mustapippurilla ja tarjoa lämpimänä kinkun ja keitettyjen perunoiden seurassa.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2