Artikkeli

Kikhernepihvit

Vinkki: Jos käytät purkkiherneiden sijasta kuivattuja kikherneitä, pane ne likoamaan veteen jo edellisenä iltana. Keitä ne sitten pussin ohjeen mukaan kypsiksi.

1 prk (400 g) kik­her­nei­tä

1 1/2 dl bul­gu­ria

1 1/2 dl kie­hu­vaa vet­tä

2 rkl öl­jyä

2 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

1 dl ru­si­noi­ta

2 ka­nan­mu­naa

2 rkl veh­nä­jau­ho­ja

ri­paus ca­yen­ne­pip­pu­ria

ri­paus pap­ri­kaa

ri­paus gril­li­maus­tet­ta

Tar­joi­luun:

soi­ja­kas­ti­ket­ta

1. Mit­taa bul­gur kul­hoon, kaa­da kie­hu­va vesi pääl­le ja an­na sen tur­vo­ta noin tun­ti.

2. Pane te­ho­se­koit­ti­meen tur­von­nut bul­gur, huuh­del­lut kik­her­neet ja öl­jy. Hie­non­na ta­sai­sek­si.

3. Li­sää jouk­koon sil­pu­tut val­ko­si­pu­lin­kyn­net, ru­si­nat, ka­nan­mu­nat, veh­nä­jau­ho ja maus­teet se­koit­ta­en.

4. Pais­ta se­ok­ses­ta pih­ve­jä kuu­mal­la let­tu­pan­nul­la. Tar­joa val­miit pih­vit ma­ri­noi­tu­jen pa­pu­jen ja pi­naat­ti-rii­si­li­säk­keen kans­sa.

Vink­ki: Jos käy­tät purk­ki­her­nei­den si­jas­ta kui­vat­tu­ja kik­her­nei­tä, pane ne li­ko­a­maan ve­teen jo edel­li­se­nä il­ta­na. Kei­tä ne sit­ten pus­sin oh­jeen mu­kaan kyp­sik­si.

 

Koti ja keit­tiö 3/2003