Teksti Sanna Kekäläinen
Kuva Fabian Björk
Viinisuositukset Sari Sirén
4 annosta
Ainesosat:
2 keskikokoista myskikurpitsaa
3 rkl oliiviöljyä
sormisuolaa, mustapippuria myllystä
Täyte:
4 dl keitettyä kvinoaa tai kuskusia
sormisuolaa, mustapippuria myllystä
4 rkl oliiviöljyä
4 rkl appelsiinimehua
2 dl hienonnettua lehtipersiljaa
1 prk (290 g) keitettyjä kikherneitä
2 dl kuivattuja karpaloita
1 dl hienonnettuja manteleita
2 tl vaahterasiirappia
1/2 tl srirachaa tai muuta chiliä
350 g vuohenjuustoa
Viimeistelyyn:
oliiviöljyä
Näin valmistat täytetyn kurpitsan:
1. Lämmitä uuni 200 asteeseen.
2. Puolita kurpitsat. Poista siemenet. Tee viiltoja kurpitsan leikkauspintaan. Valuta päälle öljyä. Mausta suolalla ja pippurilla. Paista uunin keskitasolla noin 45 minuuttia tai kunnes kurpitsa tuntuu veitsenkärjellä napakan pehmeältä.
3. Keitä kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan. Mausta suolalla, pippurilla, öljyllä ja appelsiinimehulla.
4. Yhdistä kvinoa, yrttisilppu, valutetut kikherneet, karpalot ja pähkinät. Mausta siirapilla ja chilillä. Murustele joukkoon puolet juustosta. Voit tehdä täytteen halutessasi valmiiksi jo edellisenä päivänä.
5. Painele seosta kurpitsan koloihin ja päälle. Murustele loppu juusto päällimmäiseksi. Jatka paistamista uunissa noin 10 minuuttia. Valuta päälle hieman oliiviöljyä. Tarjoa vihreän salaatin kanssa.
Viinisuositus: Kypsän sitruksinen, pehmeähappoinen Sileni Cellar Selection Pinot Gris 2016, Uusi-Seelanti, 11,97 e.
Lue myös:
Lämmin spelttisalaatti karpaloiden ja myskikurpitsan kera
Kurpitsaa, perunaa ja papuja
Kurpitsakeitto
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2