Artikkeli

Teks­ti San­na Ke­kä­läi­nen

Kuva Fa­bi­an Björk

Vii­ni­suo­si­tuk­set Sari Sirén

Kikherneillä, kvinoalla ja juustolla täytetty kurpitsa

Täytä kurpitsat kikherneillä, kvinoalla ja juustolla meheväksi kasvisruoaksi, joka maistuu takuuvarmasti lihansyöjillekin.

4 an­nos­ta

Ai­ne­so­sat:

2 kes­ki­ko­kois­ta mys­ki­kur­pit­saa

3 rkl olii­vi­öl­jyä

sor­mi­suo­laa, mus­ta­pip­pu­ria myl­lys­tä

Täy­te:

4 dl kei­tet­tyä kvi­no­aa tai kus­ku­sia

sor­mi­suo­laa, mus­ta­pip­pu­ria myl­lys­tä

4 rkl olii­vi­öl­jyä

4 rkl ap­pel­sii­ni­me­hua

2 dl hie­non­net­tua leh­ti­per­sil­jaa

1 prk (290 g) kei­tet­ty­jä kik­her­nei­tä

2 dl kui­vat­tu­ja kar­pa­loi­ta

1 dl hie­non­net­tu­ja man­te­lei­ta

2 tl vaah­te­ra­sii­rap­pia

1/2 tl sri­rac­haa tai muu­ta chi­liä

350 g vuo­hen­juus­toa

Vii­meis­te­lyyn:

olii­vi­öl­jyä

Näin val­mis­tat täy­te­tyn kur­pit­san:

1. Läm­mi­tä uu­ni 200 as­tee­seen.

2. Puo­li­ta kur­pit­sat. Pois­ta sie­me­net. Tee viil­to­ja kur­pit­san leik­kaus­pin­taan. Va­lu­ta pääl­le öl­jyä. Maus­ta suo­lal­la ja pip­pu­ril­la. Pais­ta uu­nin kes­ki­ta­sol­la noin 45 mi­nuut­tia tai kun­nes kur­pit­sa tun­tuu veit­sen­kär­jel­lä na­pa­kan peh­me­äl­tä.

3. Kei­tä kvi­noa pak­kauk­sen oh­jeen mu­kaan. Maus­ta suo­lal­la, pip­pu­ril­la, öl­jyl­lä ja ap­pel­sii­ni­me­hul­la.

4.  Yh­dis­tä kvi­noa, yrt­ti­silp­pu, va­lu­te­tut kik­her­neet, kar­pa­lot ja päh­ki­nät. Maus­ta sii­ra­pil­la ja chi­lil­lä. Mu­rus­te­le jouk­koon puo­let juus­tos­ta. Voit teh­dä täyt­teen ha­lu­tes­sa­si val­miik­si jo edel­li­se­nä päi­vä­nä.

5.  Pai­ne­le se­os­ta kur­pit­san ko­loi­hin ja pääl­le. Mu­rus­te­le lop­pu juus­to pääl­lim­mäi­sek­si. Jat­ka pais­ta­mis­ta uu­nis­sa noin 10 mi­nuut­tia. Va­lu­ta pääl­le hie­man olii­vi­öl­jyä. Tar­joa vih­re­än sa­laa­tin kans­sa.

Vii­ni­suo­si­tus: Kyp­sän sit­ruk­si­nen, peh­me­ä­hap­poi­nen Si­le­ni Cel­lar Se­lec­ti­on Pi­not Gris 2016, Uu­si-See­lan­ti, 11,97 e.

Lue myös:

Läm­min spelt­ti­sa­laat­ti kar­pa­loi­den ja mys­ki­kur­pit­san kera

Kur­pit­saa, pe­ru­naa ja pa­pu­ja

Kur­pit­sa­keit­to