(4 kpl)
6 dl haaleaa vettä
25 g hiivaa
2 tl suolaa
nippu silputtuja yrttejä
noin 10 dl vehnäjauhoja
3 dl ruisjauhoja
1. Liuota hiiva haaleaan veteen. Lisää suola, silputut yrtit ja jauhot alustaen. Peitä taikina liinalla ja anna kohota vähintään puolisen tuntia.
2. Kaada kohonnut taikina hyvin jauhotetulle pöydälle. Leikkaa taikina neljään osaan ja muotoile ne patongeiksi.
3. Jauhota leipiä hiukan, kierrä ne ja nosta pellille. Leikkaa terävällä veitsellä viillot päälle ja kohota 15 minuuttia.
4. Paista patonkeja 250-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, alenna sen jälkeen lämpö 150 asteeseen ja paista vielä noin 10 minuuttia.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2