Artikkeli

Kierretyt yrttipatongit

Liuota hiiva haaleaan veteen. Lisää suola, silputut yrtit ja jauhot alustaen. Peitä taikina liinalla ja anna kohota vähintään puolisen tuntia...

(4 kpl)

6 dl haa­le­aa vet­tä

25 g hii­vaa

2 tl suo­laa

nip­pu sil­put­tu­ja yrt­te­jä

noin 10 dl veh­nä­jau­ho­ja

3 dl ruis­jau­ho­ja

1. Liu­o­ta hii­va haa­le­aan ve­teen. Li­sää suo­la, sil­pu­tut yr­tit ja jau­hot alus­ta­en. Pei­tä tai­ki­na lii­nal­la ja an­na ko­ho­ta vä­hin­tään puo­li­sen tun­tia.

2. Kaa­da ko­hon­nut tai­ki­na hy­vin jau­ho­te­tul­le pöy­däl­le. Leik­kaa tai­ki­na nel­jään osaan ja muo­toi­le ne pa­ton­geik­si.

3. Jau­ho­ta lei­piä hiu­kan, kier­rä ne ja nos­ta pel­lil­le. Leik­kaa te­rä­väl­lä veit­sel­lä viil­lot pääl­le ja ko­ho­ta 15 mi­nuut­tia.

4. Pais­ta pa­ton­ke­ja 250-as­tei­ses­sa uu­nis­sa noin 10 mi­nuut­tia, alen­na sen jäl­keen läm­pö 150 as­tee­seen ja pais­ta vie­lä noin 10 mi­nuut­tia.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ