5 liivatelehteä
tilkka sitruunan mehua
1 dl korintteja
1 prk (250 g) sitruunalla
maustettua maitorahkaa
2 dl vaahtoutuvaa
kermavalmistetta
1/2 dl sokeria
1 1/2 tl vaniljasokeria
Kääretorttupohja:
3 munaa
1 dl sokeria
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1/2 dl mantelirouhetta
Täyte:
vadelma- tai aprikoosihilloa
Koristeluun:
vaahtoutuvaa kermavalmistetta ja tuoretta minttua tai sitruunamelissaa
1. Pane liivatteet likoamaan kylmään veteen.
2. Valmista kääretorttupohja. Vaahdota kananmunat ja sokeri. Sekoita keskenään jauhot ja leivinjauhe ja nostele jauhoseos varovasti ja tasaisesti muna-sokerivaahtoon.
3. Levitä taikina leivinpaperille uunipellille ohuehkoksi, tasaiseksi kerrokseksi ja ripottele pinnalle mantelirouhe.
4. Paista kääretorttupohjaa uunin alatasolla 200 asteessa noin 12 minuuttia, kunnes pinta on saanut kauniin ruskean värin.
5. Ripottele puhtaalle leivinpaperille hiukan sokeria ja kumoa kypsä pohja sokerin päälle. Anna pohjan jäähtyä ja irrota uunissa ollut leivinpaperi. Leikkaa pohja pituussuunnassa kolmeen suorakaiteen muotoiseen osaan.
6. Silppua korintit.
7. Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi. Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja liota ne kuumaan sitruunamehuun.
8. Vaahdota kerma. ja yhdistä siihen muut rahkatäytteen ainekset.
9. Levitä jäähtyneille kääretorttupohjille hilloa ja hiukan rahkaseosta. Kääri pohjat tiukalle rullalle. Leikkaa rullat ohuiksi paloiksi
10. Vuoraa irtopohjavuoka tai laakea iso kulho tuorekelmulla. Vuoraa astia tiiviisti kääretorttupaloilla.
11. Kumoa sisään täyte ja tasaa kääretortun reunat vastaamaan täytettä. Peitä kelmulla ja nosta viileään vähintään kolmeksi tunniksi.
12. Kumoa hyytynyt charlotta tarjoiluastialle, poista kakkuvuoka ja kelmut ja koristele kermavaahdolla ja tuoreilla mintun tai sitruunamelissan oksilla.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2