Artikkeli

Kevyt pashacharlotta

5 lii­va­te­leh­teä

tilk­ka sit­ruu­nan me­hua

1 dl ko­rint­te­ja

1 prk (250 g) sit­ruu­nal­la

maus­tet­tua mai­to­rah­kaa

2 dl vaah­tou­tu­vaa

ker­ma­val­mis­tet­ta

1/2 dl so­ke­ria

1 1/2 tl va­nil­ja­so­ke­ria

Kää­re­tort­tu­poh­ja:

3 mu­naa

1 dl so­ke­ria

1 1/2 dl veh­nä­jau­ho­ja

1 tl lei­vin­jau­het­ta

1/2 dl man­te­li­rou­het­ta

Täy­te:

va­del­ma- tai ap­ri­koo­si­hil­loa

Ko­ris­te­luun:

vaah­tou­tu­vaa ker­ma­val­mis­tet­ta ja tuo­ret­ta mint­tua tai sit­ruu­na­me­lis­saa

1. Pane lii­vat­teet li­ko­a­maan kyl­mään ve­teen.

2. Val­mis­ta kää­re­tort­tu­poh­ja. Vaah­do­ta ka­nan­mu­nat ja so­ke­ri. Se­koi­ta kes­ke­nään jau­hot ja lei­vin­jau­he ja nos­te­le jau­ho­se­os va­ro­vas­ti ja ta­sai­ses­ti muna-so­ke­ri­vaah­toon.

3. Le­vi­tä tai­ki­na lei­vin­pa­pe­ril­le uu­ni­pel­lil­le ohu­eh­kok­si, ta­sai­sek­si ker­rok­sek­si ja ri­pot­te­le pin­nal­le man­te­li­rou­he.

4. Pais­ta kää­re­tort­tu­poh­jaa uu­nin ala­ta­sol­la 200 as­tees­sa noin 12 mi­nuut­tia, kun­nes pin­ta on saa­nut kau­niin rus­ke­an vä­rin.

5. Ri­pot­te­le puh­taal­le lei­vin­pa­pe­ril­le hiu­kan so­ke­ria ja ku­moa kyp­sä poh­ja so­ke­rin pääl­le. An­na poh­jan jääh­tyä ja ir­ro­ta uu­nis­sa ol­lut lei­vin­pa­pe­ri. Leik­kaa poh­ja pi­tuus­suun­nas­sa kol­meen suo­ra­kai­teen muo­toi­seen osaan.

6. Silp­pua ko­rin­tit.

7. Kuu­men­na sit­ruu­na­me­hu kie­hu­vak­si. Pu­ris­ta lii­vat­teis­ta yli­mää­räi­nen vesi pois ja li­o­ta ne kuu­maan sit­ruu­na­me­huun.

8. Vaah­do­ta ker­ma. ja yh­dis­tä sii­hen muut rah­ka­täyt­teen ai­nek­set.

9. Le­vi­tä jääh­ty­neil­le kää­re­tort­tu­poh­jil­le hil­loa ja hiu­kan rah­ka­se­os­ta. Kää­ri poh­jat tiu­kal­le rul­lal­le. Leik­kaa rul­lat ohuik­si pa­loik­si

10. Vuo­raa ir­to­poh­ja­vuo­ka tai laa­kea iso kul­ho tuo­re­kel­mul­la. Vuo­raa as­tia tii­viis­ti kää­re­tort­tu­pa­loil­la.

11. Ku­moa si­sään täy­te ja ta­saa kää­re­tor­tun reu­nat vas­taa­maan täy­tet­tä. Pei­tä kel­mul­la ja nos­ta vii­le­ään vä­hin­tään kol­mek­si tun­nik­si.

12. Ku­moa hyy­ty­nyt char­lot­ta tar­joi­lu­as­ti­al­le, pois­ta kak­ku­vuo­ka ja kel­mut ja ko­ris­te­le ker­ma­vaah­dol­la ja tuo­reil­la min­tun tai sit­ruu­na­me­lis­san ok­sil­la.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ