Artikkeli

Kat­ri Schrö­der • Ku­vat Ar­to Vuo­he­lai­nen­KO­TI JA KEIT­TIÖ 5/2013

Kevätsalaatti

Rikkaruohoiksi luokitelluista kasveista syntyy yksinkertaisen herkullinen salaatti.

4 an­nos­ta

nip­pu mai­to­hors­man nuo­ria

ver­so­ja

nip­pu nuo­ria voi­ku­kan leh­tiä

kou­ral­li­nen koi­vun hii­ren­kor­via

kou­ral­li­nen pie­niä poi­mu­leh­tiä

kou­ral­li­nen ke­tun­lei­piä

½ sit­ruu­nan mehu

2 rkl olii­vi­öl­jyä

ri­paus so­ke­ria, suo­laa ja rou­hit­tua

mus­ta­pip­pu­ria

1. Rii­vi mai­to­hors­mis­ta en­sin leh­det lä­vik­köön ja pois­ta var­sis­ta kan­nat. Huuh­te­le kaik­ki sa­laat­ti­ai­nek­set huo­lel­la. Kei­tä mai­to­hors­man var­sia kie­hu­vas­sa ve­des­sä 2-3 mi­nuut­tia tai, kun­nes ne tun­tu­vat peh­meil­tä.

2. Se­koi­ta kas­tik­keen ai­nek­set ta­sai­sek­si, esi­mer­kik­si ra­vis­ta­mal­la pie­nes­sä la­si­pur­kis­sa. Va­lu­ta kas­ti­ke sa­laa­tin jouk­koon tai tar­joi­le erik­seen.