Katri Schröder • Kuvat Arto VuohelainenKOTI JA KEITTIÖ 5/2013
6–8 annosta
1 patonki
Kevätpesto:
1/ 2 l pieniä hentoja nokkosenlehtiä
nippu nuoria voikukan lehtiä
3 rkl pinjansiemeniä
veitsenkärjellinen hienonnettua
valkosipulia
3 rkl parmesaanijuustoa
noin 1 dl oliiviöljyä
sormisuolaa
Friteeraukseen:
auringonkukanöljyä
1. Huuhtele huolellisesti nokkoset ja voikukan lehdet. Irrota nokkosista kova lehtiruoti, ryöppää lehdet ja kuivaa ne talouspaperilla. Säästä muutama lehti friteeraukseen. Nosta nokkoset ja voikukan lehdet teholeikkuriin. Lisää joukkoon pinjansiemenet, valkosipuli ja parmesaanijuusto. Aja tasaiseksi tahnaksi. Notkista pesto oliiviöljyllä.
2. Friteeraa koristeeksi olevia nokkosia kuumassa öljyssä vajaan minuutin ajan. Anna kuivahtaa talouspaperin päällä. Mausta kevyesti sormisuolalla.
3. Leikkaa patonki viipaleiksi ja paahda leipäpalat. Nostele leiville kastiketta ja raasta pinnalle parmesaanijuustoa. Koristele friteeratuilla nokkosilla.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2