Artikkeli

Kat­ri Schrö­der • Ku­vat Ar­to Vuo­he­lai­nen­KO­TI JA KEIT­TIÖ 5/2013

Kevät­pes­tob­rusc­hetat

Raikas, kevään makuinen pesto syntyy nokkosista ja nuorista voikukan lehdistä.

6–8 an­nos­ta

1 pa­ton­ki

Ke­vät­pes­to:

1/ 2 l pie­niä hen­to­ja nok­ko­sen­leh­tiä

nip­pu nuo­ria voi­ku­kan leh­tiä

3 rkl pin­jan­sie­me­niä

veit­sen­kär­jel­li­nen hie­non­net­tua

val­ko­si­pu­lia

3 rkl par­me­saa­ni­juus­toa

noin 1 dl olii­vi­öl­jyä

sor­mi­suo­laa

Fri­tee­rauk­seen:

au­rin­gon­ku­ka­nöl­jyä

1. Huuh­te­le huo­lel­li­ses­ti nok­ko­set ja voi­ku­kan leh­det. Ir­ro­ta nok­ko­sis­ta kova leh­ti­ruo­ti, ryöp­pää leh­det ja kui­vaa ne ta­lous­pa­pe­ril­la. Sääs­tä muu­ta­ma leh­ti fri­tee­rauk­seen. Nos­ta nok­ko­set ja voi­ku­kan leh­det te­ho­leik­ku­riin. Li­sää jouk­koon pin­jan­sie­me­net, val­ko­si­pu­li ja par­me­saa­ni­juus­to. Aja ta­sai­sek­si tah­nak­si. Not­kis­ta pes­to olii­vi­öl­jyl­lä.

2. Fri­tee­raa ko­ris­teek­si ole­via nok­ko­sia kuu­mas­sa öl­jys­sä va­jaan mi­nuu­tin ajan. An­na kui­vah­taa ta­lous­pa­pe­rin pääl­lä. Maus­ta ke­vy­es­ti sor­mi­suo­lal­la.

3. Leik­kaa pa­ton­ki vii­pa­leik­si ja paah­da lei­pä­pa­lat. Nos­te­le lei­vil­le kas­ti­ket­ta ja raas­ta pin­nal­le par­me­saa­ni­juus­toa. Ko­ris­te­le fri­tee­ra­tuil­la nok­ko­sil­la.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ