(4 annosvuokaa tai yksi
1 1/2 litran uunivuoka)
2 rkl voita
2 rkl vehnäjauhoja
2 1/2 dl maitoa
4 munaa
3 dl juustoraastetta
(parmesania, kermajuustoa, emmentalia)
1/6 tl suolaa
valkopippuria
1. Kytke uuni 175-asteiseksi.Voitele uunivuoka tai annosvuoat.
2. Kiehauta kattilassa voi ja jauhot. Lisää maito ja sekoita kunnes kastikepohja sakenee. Anna kiehua 3 minuuttia. Ota kattila liedeltä.
3. Sekoita jäähtyneeseen kastikepohjaan keltuaiset yksitellen, vatkaa kunnolla aivan kuin tekisit tuulihattutaikinaa. Lisää juustoraasteet ja mausteet.
4. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sekoita kohokaspohjaan juuri ennen uuniin panoa.
5. Kypsennä kohokasta pienissä vuoissa 30 minuuttia, isossa 50 minuuttia. Älä avaa uunin luukkua 20 ensimmäisen paistominuutin aikana. Tarjoa heti.
Koti ja keittiö 3/2003
LUETUIMMAT
LUETUIMMAT
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2