Koti ja Keittiö 05/07
3 dl vehnäjauhoa
1 tl leivinjauhetta
125 g voita
2 1/2 rkl jääkylmää vettä
Täyte:
2 prk (à 200 g / 110 g) keitettyjä korvasieniä
1 makea sipuli
2 valkosipulinkynttä
1/2 keskikokoisen purjon vihreä osa
öljyä kuullottamiseen
5–8 keltaista tai punaista kirsikkatomaattia
200 g valkosipulituorejuustoa
1 dl kermaa
2 munaa
vajaa 1 tl timjamia
suolaa
rouhittua mustapippuria
1. Nypi huoneenlämpöinen voi ja keskenään sekoitetut jauhot ja leivinjauhe ja lisää vesi. Sekoita nopeasti tasaiseksi. Painele taikina halkaisijaltaan 24 cm:n voidellun vuoan pohjalle ja reunoille ja nosta vuoka peitettynä viileään noin tunniksi.
2. Kuori sipulit, halkaise ja pese purjo. Silppua ne hienoksi ja kuullota öljyssä pannulla pehmeiksi. Lisää huuhdotut ja kuivaksi puristellut, pilkotut sienet ja kuullota niin, että neste haihtuu. Mausta seos hyvin suolalla, timjamilla ja mustapippurirouheella.
3. Halkaise kirsikkatomaatit.
4. Yhdistä keskenään tuorejuusto, kerma ja kananmunat tasaiseksi seokseksi.
5. Levitä sieni-sipuli-purjoseos taikinan päälle. Kaada vuokaan tuorejuustoseos ja asettele pinnalle puolitetut kirsikkatomaatit.
6. Paista alatasolla 200 asteessa puolisen tuntia tai kunnes täyte on kovettunut ja taikina kypsää.
7. Peitä jäähtynyt piirakka kelmulla ja nosta pakastimeen.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2