Artikkeli

Koti ja Keit­tiö 05/07

Keväinen sieni­kir­sik­ka­to­maat­ti­piiras

Nypi huoneenlämpöinen voi ja keskenään sekoitetut jauhot ja leivinjauhe ja lisää vesi. Sekoita nopeasti tasaiseksi...

3 dl veh­nä­jau­hoa

1 tl lei­vin­jau­het­ta

125 g voi­ta

2 1/2 rkl jää­kyl­mää vet­tä

Täy­te:

2 prk (à 200 g / 110 g) kei­tet­ty­jä kor­va­sie­niä

1 ma­kea si­pu­li

2 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

1/2 kes­ki­ko­koi­sen pur­jon vih­reä osa

öl­jyä kuul­lot­ta­mi­seen

5–8 kel­tais­ta tai pu­nais­ta kir­sik­ka­to­maat­tia

200 g val­ko­si­pu­li­tuo­re­juus­toa

1 dl ker­maa

2 mu­naa

va­jaa 1 tl tim­ja­mia

suo­laa

rou­hit­tua mus­ta­pip­pu­ria

1. Nypi huo­neen­läm­pöi­nen voi ja kes­ke­nään se­koi­te­tut jau­hot ja lei­vin­jau­he ja li­sää vesi. Se­koi­ta no­pe­as­ti ta­sai­sek­si. Pai­ne­le tai­ki­na hal­kai­si­jal­taan 24 cm:n voi­del­lun vuo­an poh­jal­le ja reu­noil­le ja nos­ta vuo­ka pei­tet­ty­nä vii­le­ään noin tun­nik­si.

2. Kuo­ri si­pu­lit, hal­kai­se ja pese pur­jo. Silp­pua ne hie­nok­si ja kuul­lo­ta öl­jys­sä pan­nul­la peh­meik­si. Li­sää huuh­do­tut ja kui­vak­si pu­ris­tel­lut, pil­ko­tut sie­net ja kuul­lo­ta niin, et­tä nes­te haih­tuu. Maus­ta seos hy­vin suo­lal­la, tim­ja­mil­la ja mus­ta­pip­pu­ri­rou­heel­la.

3. Hal­kai­se kir­sik­ka­to­maa­tit.

4. Yh­dis­tä kes­ke­nään tuo­re­juus­to, ker­ma ja ka­nan­mu­nat ta­sai­sek­si se­ok­sek­si.

5. Le­vi­tä sie­ni-si­pu­li-pur­jo­se­os tai­ki­nan pääl­le. Kaa­da vuo­kaan tuo­re­juus­to­se­os ja aset­te­le pin­nal­le puo­li­te­tut kir­sik­ka­to­maa­tit.

6. Pais­ta ala­ta­sol­la 200 as­tees­sa puo­li­sen tun­tia tai kun­nes täy­te on ko­vet­tu­nut ja tai­ki­na kyp­sää.

7. Pei­tä jääh­ty­nyt pii­rak­ka kel­mul­la ja nos­ta pa­kas­ti­meen.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ