1 rasia mangoldinlehtiä tai punajuurenlehtiä
1 rasia pippurisalaattia
1 ruukku rucolaa
1 rasia valeriaanaa
Kastike:
2 keltuaista
1 rkl valkoviinietikkaa
1 rkl vettä
1 tl sinappia (Dijon)
1/2 sitruunan mehu
1/2 tl Worchestershire-kastiketta
n. 1 dl auringonkukkaöljyä
2 valkosipulinkynttä
4 anjovisfileetä
Päälle:
4 viipaletta paahtoleipää
paprikajauhetta
50 g parmesaanijuustoa
1.Tee ensin kastike. Kastike on kypsennetty majoneesi. Mittaa keltuaiset (säästä valkuaiset jälkiruokaan), valkoviinietikka, vesi, sinappi, sitruunamehu sekä Worchestershire-kastike kattilaan ja nosta levylle. Kuumenna koko ajan vatkaten kunnes kastike sakenee. Ota liedeltä ja anna jäähtyä.
2. Kaada jäähtyneeseen kastikepohjaan nauhana öljy. Murskaa mukaan valkosipuli ja anjovisfileet. Pane kastike jääkaappiin. Voit tehdä kastikkeen jo edellisenä päivänä.
3. Leikkaa leipä kuutioiksi, mausta paprikajauheella ja paahda uunissa rapeaksi. Jäähdytä.
4. Huuhdo salaatit hyvin juoksevan veden alla ja anna hetken valua pyyhkeen päällä. Jaa salaatti annoksiksi lautasille, lisää kastike, leipäkuutiot ja lopuksi lastuiksi vuoltua parmesaanijuustoa. (Käy kätevästi esimerkiksi kuorimaveitsellä)
Koti ja keittiö 4/2003
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2