Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Kodit ja ideat
/
Vanhat tavarat
/
Reseptit
/
Puutarha
/
Matkat
/
Kilpailut
/
Yhteistyössä
Reseptit
/
/
Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa lehti
Liha ja lintu
/
Kala ja äyriäiset
/
Kasvis
/
Makeat leivonnaiset
/
Jälkiruoat
/
Suolaiset leivonnaiset
/
Juomat
/
Aasia
/
Arkiateriat
Artikkeli

Teks­ti Erk­ki Nas­ki

Ku­vat Al­ko

Kevään parhaat kuohuviinit

Kokosimme kevään juhlakauden kunniaksi erityyppisiä kuohuviinejä. Viinitestin suosikiksi nousi samppanjan kaltainen, monesti palkittu uusisee­lan­ti­lainen Lindauer Brut.

CO­DORN­ÍU CLÁSICO SEC

★★★  DO Cava, Es­pan­ja Ry­pä­leet: Ma­ca­beo, Xa­rel.lo, Pa­rel­la­da 9,28 e

Es­pan­ja­lai­sen Ca­van tuok­su on le­veä ja kark­ki­mai­nen, sii­nä on myös vih­re­ää ome­naa ja pää­ry­nää. So­pi­van ha­po­kas, puo­li­kui­va maku vas­taa tuok­sua, kark­ki ja kar­vi­ai­nen hal­lit­se­vat. Tar­joa hy­vin vii­len­net­ty­nä sel­lai­se­naan tai itä­mais­tyyp­pi­ses­ti maus­tet­tu­jen ka­lo­jen ja äy­ri­äis­ten kans­sa. Help­po ja mut­ka­ton kuo­hu­vii­ni. Ly­hyt säi­ly­tys käy.

MA­TEUS SPARK­LING BRUT ROSÉ

★★★  Por­tu­ga­li Ry­pä­leet; Baga, Tin­ta Ro­riz, Tin­ta Pin­hei­ra 8,99 e

Hen­non­pu­ner­ta­van vii­nin tuok­su on hy­vin täy­te­läi­nen, sii­nä ais­tii sa­vua, paah­tei­suut­ta, kir­sik­kaa ja yrt­te­jä. Le­veä, kes­ki­ha­po­kas maku vas­taa tuok­sua, sii­nä mais­tuu myös pih­la­jan­mar­ja. Tar­joa vii­ni 6–9-as­tei­se­na lo­hen, graa­vi­lo­hen, gril­lat­tu­jen äy­ri­äis­ten, (ser­ra­no)ta­pas­ten ja an­ti­pas­to­jen kans­sa. Ly­hyt säi­ly­tys käy.

CAM­PO VIE­JO CAVA BRUT RE­SER­VA

★★★  DO Cava Brut, Es­pan­ja Ry­pä­leet: Xa­rel.lo, Ma­ca­beo, Pa­rel­la­da 10,39 e

Tyy­pil­li­sis­tä ca­va­ry­pä­leis­tä teh­dyn vii­ni tuok­sus­sa on sit­rus­ta, ome­naa ja mi­ne­raa­li­suut­ta. Mel­ko ha­po­kas ja rai­kas maku vas­taa tuok­sua, jäl­ki­ma­ku on pit­kä ja ome­nai­nen. Tar­joa 6–9-as­tei­se­na sel­lai­se­naan tai vaa­lei­den ka­lo­jen, to­ast Ska­ge­nin ja gra­ti­noi­dun par­san kans­sa. Help­po kuo­hu­vii­ni. Ly­hyt säi­ly­tys käy.

DE­VIL’S ROCK RIES­LING SEC

★★★  Deutsc­her Sekt, Sec, Sak­sa Ry­pä­le: Ries­ling 10,48 e

Vii­nin tuok­su on pyö­reä, ma­ke­a­no­loi­nen ja kark­ki­mai­nen. Ma­ke­a­no­loi­nen, kes­ki­ha­po­kas, le­veä ja mau­kas maku vas­taa tuok­sua, sii­nä ais­tii myös ome­naa. Tar­joa tämä yleis­kuo­hu­vii­ni hy­vin vii­len­net­ty­nä sel­lai­se­naan tai esi­mer­kik­si sa­laat­tien, maus­teis­ten äy­ri­äis­ten, ker­mais­ten keit­to­jen ja ke­säi­sen man­sik­ka­ka­kun kans­sa. Ly­hyt säi­ly­tys käy.

BER­NARD-MAS­SARD CUV­ÉE DE L’ECUS­SON BRUT

★★★★  Lu­xem­burg Ry­pä­leet: Char­don­nay, Pi­not Noir, Pi­not Blanc 13,90 e

Vii­nin tuok­su on hen­to ja miel­lyt­tä­vä, sii­nä on lei­päi­syyt­tä, yrt­te­jä ja paah­tei­suut­ta. Ro­te­vah­ko, pit­kä ja mau­kas maku vas­taa tuok­sua, sii­nä on myös me­lo­nia ja ana­nas­ta. Tar­joa vii­ni 6–9-as­tei­se­na sel­lai­se­naan tai par­san, gril­lat­tu­jen äy­ri­äis­ten ja hen­nos­ti maus­te­tun vaa­le­an li­han kans­sa. Pi­dem­pi säi­ly­tys käy.

WOLF­BER­GER CRÉMANT D’AL­SA­CE BRUT

★★★★ AC Crémant d´Ala­sa­ce, Rans­ka Ry­pä­le: Pi­not Blanc 14,38 e

Vii­nin miel­lyt­tä­väs­sä tuok­sus­sa ais­tii ome­nan­ko­taa, bri­os­sia, sit­rus­ta ja suo­muu­rain­ta. Ki­van kir­peä, he­del­mäi­nen, täy­te­läi­nen ja mi­ne­raa­li­nen maku vas­taa tuok­sua. Tar­joa vii­ni 6–9-as­tei­se­na sel­lai­se­naan tai hen­non­ma­kuis­ten ka­lo­jen ja äy­ri­äis­ten, sus­hin ja vaa­le­an li­han, esi­mer­kik­si vi­tel­lo ton­na­ton kans­sa. Pi­dem­pi säi­ly­tys käy.

STIFT KLOS­TER­NEU­BURG MAT­HÄI BRUT

★★★ Itä­val­ta Ry­pä­le: Grüner Velt­li­ner 16,84 e

Itä­val­lan van­him­man vii­ni­ti­lan kuo­hu­vii­nin run­saas­sa tuok­sus­sa on sit­rus­ta, maus­tei­suut­ta, troop­pis­ta he­del­mää ja ome­naa. So­pi­van ha­po­kas maku vas­taa tuok­sua, sii­nä on myös ome­nan­ko­taa. Taus­ta­ma­ku on per­soo­nal­li­nen. Tar­joa vii­ni 6–9-as­tei­se­na sel­lai­se­naan tai tuh­tien kala- ja äy­ri­äis­ruo­kien, sa­vu­lo­hen, vaa­le­an li­han ja täy­te­läis­ten keit­to­jen kans­sa. Pi­dem­pi säi­ly­tys käy.

LIN­DAU­ER BRUT  LÖY­TÖ!

★★★★★ Mon­ta­na Wi­nes, Uu­si-See­lan­ti Ry­pä­leet: Char­don­nay, Pi­not Noir 12,79 e

Vii­nin miel­lyt­tä­väs­sä ja samp­pan­ja­mai­ses­sa tuok­sus­sa on bri­os­sia, ome­nan­ko­taa, au­to­lyy­siä ja kuk­keut­ta. Le­veä, täy­te­läi­nen, erit­täin miel­lyt­tä­vä ja ke­hit­ty­nyt maku vas­taa tuok­sua. Tar­joa 6–9-as­tei­se­na sel­lai­se­naan tai läpi ate­ri­an hie­no­jen kala- ja äy­ri­äis­ruo­kien, os­te­rien, hum­me­rin, mä­din ja vii­ri­äis­ten kans­sa. Pi­dem­pi säi­ly­tys käy. Hie­no, laa­du­kas kuo­hu­vii­ni.

MUMM COR­DON ROU­GE BRUT

★★★ AC Cham­pag­ne, Rans­ka Ry­pä­leet: Pi­not Noir, Pi­not Meu­nier, Char­don­nay 42,90 e

Samp­pan­jan tyy­pil­li­ses­sä, hie­nos­tu-nees­sa ja täy­te­läi­ses­sä tuok­sus­sa on ome­nan­ko­taa, bri­os­sia, greip­piä, vih­re­ää ome­naa ja sit­rus­ta. So­pi­van ha­po­kas, mau­kas maku vas­taa tuok­sua. Hie­no mous­se ja hyvä jäl­ki­ma­ku. Tar­joa sel­lai­se­naan tai 6–9-as­tei­se­na läpi ate­ri­an hie­no­jen kala- ja äy­ri­äis­ruo­kien, me­ri­an­tu­ran, os­te­rien, hum­me­rin ja samp­pan­ja-ri­so­ton kans­sa. Pit­kä säi­ly­tys käy.     Jul­kais­tu Koti ja keit­ti­ön nu­me­ros­sa 5/2014. Hin­nat tar­kis­tet­tu 23.4.2015.

Vii­ni­raa­ti: Erk­ki Nas­ki, vii­ni­raa­din isän­tä, Vuo­den Vii­nit -kil­pai­lu Ry:n pu­heen­joh­ta­ja; Mar­ja-Lii­sa Ah­jo­maa, Hel­sin­gin Muns­kän­kar­nan ja Suo­men Gast­ro­no­mien Seu­ran jä­sen; Juk­ka Kor­ni­low, vii­ni­kou­lut­ta­ja; Sari Sirén, vii­ni­kou­lut­ta­ja Wi­nes­tu­dio, WSET -dip­lo­ma Lon­toos­ta; Vie­rai­li­ja: Ee­va Kap­raa­li, pit­kän lin­jan vii­ni­har­ras­ta­ja; Vie­rai­li­ja: Lee­na Luo­to, pit­kän lin­jan vii­ni­har­ras­ta­ja

Lue Myös

Rapar­pe­ri­mar­meladi

Panna­ri­kää­re­torttu

Tomaatti-kesäkur­pit­sag­ra­tiini

Rapar­pe­ri­mar­meladi

Panna­ri­kää­re­torttu

Tomaatti-kesäkur­pit­sag­ra­tiini

8 mainiota sauvignon blancia

Näin mitoitat tarjoilun oikein

Kippis kuohuvalla!

Laatikkoviinit ja roseet ovat kesän suosikkeja

Talviset lämpimät juomat ilman alkoholia

Kaneli-minttutee

Laatikkoviinit ja roseet ovat kesän suosikkeja

Talviset lämpimät juomat ilman alkoholia

Kaneli-minttutee

SUOSITTELEMME MYÖS NÄITÄ

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 4/2023?

Paluumuuttajan kaunis koti jugendtalossa remontoitiin kolmessa viikossa

Koti Helsingin Olympiakylässä sisustettiin pastelliväreillä

Kirjailija Tommi Kinnunen: ”Nautin nikkaroinnista, siinä näkee heti työnsä jäljen, opettajana sen näkee vasta vuosien päästä”

Tuomisen kivimuurin suojissa on jugendtalo, josta Ullastiina ja Joonas löysivät unelmiensa kodin

Rakensimme 60 neliön omakotitalon

Fasetin toimitusjohtaja Janne Ylönen on kauppiaana oppinut, ettei tavaraan saisi rakastua

Linnea teki viherseinän itse: poimi ideat!

Kevään raikkain puutarhalehti on ilmestynyt!

Koti ja keittiön Kaunein koti 2022 on Tuulensuun tilan upesti kunnostettu puutalo

10 vinkkiä: Kasvata itse kesän taimet ja pikasato lautaselle

Aamupa­la­pan­nu­kakun juuritaikina muhii yön yli

Passi­o­he­del­mäinen juustokakku on raikas herkku

Valokuvaaja Kreetta Järvenpää luo sadunomaisia tunnelmia työhuoneellaan kukkien keskellä

Raikas mandariini-rahkapiirakka on ihana herkku

Pehmeä laskeutuminen uuteen pakettitaloon

Leivo makeita hapanjuuripullia

Näin valmistat herkullisen punavii­ni­kas­tikkeen lihalle

Banoffee-pavlova yhdistää kahden herkun maut mainioksi yhdistelmäksi

Kuohkea hapanjuuri-kirsikkafocaccia

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 4/2023?

Paluumuuttajan kaunis koti jugendtalossa remontoitiin kolmessa viikossa

Koti Helsingin Olympiakylässä sisustettiin pastelliväreillä

Kirjailija Tommi Kinnunen: ”Nautin nikkaroinnista, siinä näkee heti työnsä jäljen, opettajana sen näkee vasta vuosien päästä”

Tuomisen kivimuurin suojissa on jugendtalo, josta Ullastiina ja Joonas löysivät unelmiensa kodin

Rakensimme 60 neliön omakotitalon

Fasetin toimitusjohtaja Janne Ylönen on kauppiaana oppinut, ettei tavaraan saisi rakastua

Linnea teki viherseinän itse: poimi ideat!

Kevään raikkain puutarhalehti on ilmestynyt!

Koti ja keittiön Kaunein koti 2022 on Tuulensuun tilan upesti kunnostettu puutalo

10 vinkkiä: Kasvata itse kesän taimet ja pikasato lautaselle

Aamupa­la­pan­nu­kakun juuritaikina muhii yön yli

Passi­o­he­del­mäinen juustokakku on raikas herkku

Valokuvaaja Kreetta Järvenpää luo sadunomaisia tunnelmia työhuoneellaan kukkien keskellä

Raikas mandariini-rahkapiirakka on ihana herkku

Pehmeä laskeutuminen uuteen pakettitaloon

Leivo makeita hapanjuuripullia

Näin valmistat herkullisen punavii­ni­kas­tikkeen lihalle

Banoffee-pavlova yhdistää kahden herkun maut mainioksi yhdistelmäksi

Kuohkea hapanjuuri-kirsikkafocaccia

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tämä sivusto käyttää evästeitä käytettävyyden parantamiseksi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt myös evästeiden käyttämisen.