Artikkeli

Koti ja keit­tiö 8/2008

Kesäwokkirullat

Kasta riisipaperit yksitellen kiehuvaan veteen ja nosta erikseen leivinpaperille täyttöä odottamaan. Peitä kostutetut levyt toisella leivinpaperilla...

(10–12 rul­laa )

1 pkt (134 g) rii­si­pa­pe­ria (esim. Blue Dra­gon)

Täy­te:

3–4 sa­lot­ti­si­pu­lia

2 kes­ki­ko­kois­ta pork­ka­naa

150 g sii­ta­ke­sie­niä

1 dl bam­bun­ver­so­ja (säi­ly­ke)

1 dl tuo­rei­ta pi­naa­tin­leh­tiä

4 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

4 tl raas­tet­tua in­ki­vää­riä

noin 1/2 dl ka­la­kas­ti­ket­ta

2 rkl see­sa­mi­öl­jyä

Pais­ta­mi­seen:

noin 5 dl ruo­ka­öl­jyä

1. Kas­ta rii­si­pa­pe­rit yk­si­tel­len kie­hu­vaan ve­teen ja nos­ta erik­seen lei­vin­pa­pe­ril­le täyt­töä odot­ta­maan. Pei­tä kos­tu­te­tut le­vyt toi­sel­la lei­vin­pa­pe­ril­la.

2. Kuo­ri ja sui­ka­loi si­pu­lit ja pork­ka­nat to­del­la ohuik­si ti­kuik­si.

3. Vii­pa­loi sii­tak­keet ja va­lu­te­tut bam­bun­ver­sot ohuik­si.

4. Kuo­ri ja murs­kaa val­ko­si­pu­lit.

5. Kuu­men­na esim. muu­rin­poh­ja­pan­nul­la tilk­ka öl­jyä ja kuul­lo­ta sii­nä val­ko­si­pu­li- ja in­ki­vää­ri­murs­ka.

6. Li­sää pan­nul­le ka­la­kas­ti­ke, see­sa­mi­öl­jy, pork­ka­na- ja si­pu­li­ti­kut, kään­te­le ah­ke­ras­ti ja li­sää het­ken ku­lut­tua sie­ni- ja bam­bun­ver­so­vii­pa­leet. Pais­ta edel­leen pari mi­nuut­tia.

7. Pois­ta pi­naa­tin­leh­dis­tä pak­sum­mat leh­ti­ruo­dit ja li­sää ne pan­nul­le. Pais­ta vie­lä het­ken ajan ja nos­ta si­vuun.

8. Jaa täy­te kos­tu­te­tuil­le rii­si­pa­pe­reil­le ja kää­ri tiu­koik­si rul­lik­si.

9. Kuu­men­na öl­jy ta­val­li­sel­la pan­nul­la tai muu­rin­poh­ja­pan­nul­la ja pais­ta nyyt­te­jä mo­lem­min puo­lin het­ken ajan. Nos­ta nyy­tit pa­pe­ril­le va­lu­maan ja nau­ti.

Vink­ki! Rii­si­pa­pe­ria myy­vät hy­vin va­rus­tel­lut elin­tar­vi­ke­liik­keet kaut­ta maan.