Artikkeli

Kuva Sami Repo

Kesäkurpitsa-suklaabrowniet

15 pa­laa

5 dl (noin 350 g) raas­tet­tua ke­sä­kur­pit­saa

150 g voi­ta

150 g tum­maa suk­laa­ta

ri­paus suo­laa

3 ka­nan­mu­naa

3 dl mus­co­va­do­so­ke­ria

2 dl rou­hit­tu­ja päh­ki­nöi­tä, esim. pe­kaa­ni- ja cas­hew­päh­ki­nöi­tä

3 ½ dl veh­nä­jau­ho­ja

1 tl lei­vin­jau­het­ta

1 tl ka­ne­lia

Ko­ris­teek­si

150 g tum­maa suk­laa­ta

50 g voi­ta

150 g tuo­re­juus­toa

1 rkl raas­tet­tua in­ki­vää­riä

1. Kuu­men­na voi ja suk­laa kat­ti­las­sa mie­dol­la läm­möl­lä. Kun voi on su­la­nut, ota kat­ti­la lie­del­tä. Maus­ta ri­pauk­sel­la suo­laa.

2. Vat­kaa mu­nat ja so­ke­ri ke­vy­es­ti se­kai­sin.Se­koi­ta veh­nä­jau­hot, päh­ki­nät, lei­vin­jau­he ja ka­ne­li kes­ke­nään.

3. Kaa­da suk­laa­se­os mu­na­so­ke­ri­se­ok­seen. Li­sää ke­sä­kur­pit­sa­raas­te ja jau­ho­se­os. Se­koi­ta no­pe­as­ti ta­sai­sek­si.

4. Le­vi­tä tai­ki­na 20×30-sent­ti­seen vuo­kaan. Pais­ta 200-as­tei­sen uu­nin kes­ki­ta­sol­la noin 25 mi­nuut­tia eli kun­nes pin­ta tun­tuu ko­vah­kol­ta. Kak­ku saa jää­dä si­säl­tä tah­me­ak­si. An­na jääh­tyä.

5. Kuu­men­na kuor­ru­tuk­sen suk­laa ja voi. Se­koit­te­le, kun­nes suk­laa­pa­lat al­ka­vat su­laa.

6. An­na suk­laan jääh­tyä kä­den­läm­pöi­sek­si ja se­koi­ta se tuo­re­juus­toon. Li­sää in­ki­vää­ri­raas­te ja le­vi­tä kuor­ru­tus ka­kun pin­nal­le.