Kuva Sami Repo
15 palaa
5 dl (noin 350 g) raastettua kesäkurpitsaa
150 g voita
150 g tummaa suklaata
ripaus suolaa
3 kananmunaa
3 dl muscovadosokeria
2 dl rouhittuja pähkinöitä, esim. pekaani- ja cashewpähkinöitä
3 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
Koristeeksi
150 g tummaa suklaata
50 g voita
150 g tuorejuustoa
1 rkl raastettua inkivääriä
1. Kuumenna voi ja suklaa kattilassa miedolla lämmöllä. Kun voi on sulanut, ota kattila liedeltä. Mausta ripauksella suolaa.
2. Vatkaa munat ja sokeri kevyesti sekaisin.Sekoita vehnäjauhot, pähkinät, leivinjauhe ja kaneli keskenään.
3. Kaada suklaaseos munasokeriseokseen. Lisää kesäkurpitsaraaste ja jauhoseos. Sekoita nopeasti tasaiseksi.
4. Levitä taikina 20×30-senttiseen vuokaan. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 25 minuuttia eli kunnes pinta tuntuu kovahkolta. Kakku saa jäädä sisältä tahmeaksi. Anna jäähtyä.
5. Kuumenna kuorrutuksen suklaa ja voi. Sekoittele, kunnes suklaapalat alkavat sulaa.
6. Anna suklaan jäähtyä kädenlämpöiseksi ja sekoita se tuorejuustoon. Lisää inkivääriraaste ja levitä kuorrutus kakun pinnalle.
LUETUIMMAT
LUE KOTI & KEITTIÖ
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
LUE KOTI & KEITTIÖ
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ