Koti ja keittiö 5/2009
1 pellillinen
5 dl vettä
1 pss kuivahiivaa
1 1/2 tl suolaa
1 1/2 rkl sokeria
4 dl grahamjauhoja
noin 7 dl vehnäjauhoja
Lisäksi:
oliiviöljyä
1 kesäkurpitsa
noin 1 dl siemensekoitusta
(auringonkukan-, kurpitsan- ja pinjansiemeniä)
sormisuolaa
1. Liuota hiiva veteen. Lisää mausteet. Lisää grahamjauhot ja alusta lopuksi taikinaan vehnäjauhot vähän kerrallaan. Taikina saa jäädä pehmeäksi. Anna kohota.
2. Taputtele taikina pellille leivinpaperille. Anna kohota.
3. Leikkaa kesäkurpitsa ohuiksi viipaleiksi juustohöylällä. Paahda siemensekoitus kuivalla kuumalla pannulla.
4. Voitele leipä oliiviöljyllä, painele päälle kesäkurpitsaviipaleet ja ripottele päälle siemeniä ja suolaa.
5. Paista uunissa 200 - 225 asteessa noin 20 - 30 minuuttia.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2