Artikkeli

Koti ja keit­tiö 5/2009

Kesäkurpitsa-siemenleipä

Liuota hiiva veteen. Lisää mausteet. Lisää grahamjauhot ja alusta lopuksi taikinaan vehnäjauhot vähän kerrallaan...

1 pel­lil­li­nen

5 dl vet­tä

1 pss kui­va­hii­vaa

1 1/2 tl suo­laa

1 1/2 rkl so­ke­ria

4 dl gra­ham­jau­ho­ja

noin 7 dl veh­nä­jau­ho­ja

Li­säk­si:

olii­vi­öl­jyä

1 ke­sä­kur­pit­sa

noin 1 dl sie­men­se­koi­tus­ta

(au­rin­gon­ku­kan-, kur­pit­san- ja pin­jan­sie­me­niä)

sor­mi­suo­laa

1. Liu­o­ta hii­va ve­teen. Li­sää maus­teet. Li­sää gra­ham­jau­hot ja alus­ta lo­puk­si tai­ki­naan veh­nä­jau­hot vä­hän ker­ral­laan. Tai­ki­na saa jää­dä peh­me­äk­si. An­na ko­ho­ta.

2. Ta­put­te­le tai­ki­na pel­lil­le lei­vin­pa­pe­ril­le. An­na ko­ho­ta.

3. Leik­kaa ke­sä­kur­pit­sa ohuik­si vii­pa­leik­si juus­to­höy­läl­lä. Paah­da sie­men­se­koi­tus kui­val­la kuu­mal­la pan­nul­la.

4. Voi­te­le lei­pä olii­vi­öl­jyl­lä, pai­ne­le pääl­le ke­sä­kur­pit­sa­vii­pa­leet ja ri­pot­te­le pääl­le sie­me­niä ja suo­laa.

5. Pais­ta uu­nis­sa 200 - 225 as­tees­sa noin 20 - 30 mi­nuut­tia.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ