Artikkeli

Kesäkur­pit­sa­säm­pylät

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää suola, siirappi, öljy, aurin­gon­ku­kan­sie­menet, kesäkur­pit­sa­raaste ja jauhot vähän kerrallaan...

24 kpl

5 dl mai­toa

50 g tuo­re­hii­vaa

2 tl suo­laa

2 rkl sii­rap­pia

3 rkl öl­jyä

1 dl au­rin­gon­ku­kan­sie­me­niä

5 dl raas­tet­tua ke­sä­kur­pit­saa

4 dl puo­li­kar­kei­ta spelt­ti­jau­ho­ja

10 dl täys­jy­vä­säm­py­lä­jau­ho­ja

Voi­te­luun:

mai­toa

Pin­nal­le:

au­rin­gon­ku­kan- tai kur­pit­san­sie­me­niä

1. Liu­o­ta hii­va kä­den­läm­pöi­seen mai­toon. Li­sää suo­la, sii­rap­pi, öl­jy, au­rin­gon­ku­kan­sie­me­net, ke­sä­kur­pit­sa­raas­te ja jau­hot vä­hän ker­ral­laan. Alus­ta tai­ki­na kim­moi­sak­si ja ko­ho­ta sitä lii­nan al­la tun­nin ajan.

2. Ku­moa ko­hon­nut tai­ki­na jau­ho­te­tul­le lei­von­ta-alus­tal­le. Vai­vaa tai­ki­naa voi­mak­kaas­ti, jot­ta sii­tä hä­vi­ä­vät il­ma­kup­lat. Jaa tai­ki­na nel­jään osaan ja pyö­rit­te­le ne tan­goik­si. Leik­kaa tan­got kuu­teen osaan ja pyö­rit­te­le säm­py­löik­si.

3. Nos­ta säm­py­lät lei­vin­pa­pe­ril­la vuo­ra­tul­le uu­ni­pel­lil­le ja ko­ho­ta nii­tä vie­lä puo­len tun­nin ajan.

4. Voi­te­le säm­py­lät mai­dol­la ja ri­pot­te­le niil­le au­rin­gon­ku­kan- tai kur­pit­san­sie­me­niä. Pais­ta uu­nin kes­ki­ta­sos­sa 225 as­tees­sa noin 12 mi­nuu­tin ajan.

Vink­ki! Spelt­ti­jau­hon ti­lal­la voit käyt­tää ruis­jau­ho­ja. Voit lei­poa tai­ki­nan myös kah­dek­si lei­väk­si. Pais­ta ne 200 as­tees­sa noin 35 mi­nuut­tia.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ