24 kpl
5 dl maitoa
50 g tuorehiivaa
2 tl suolaa
2 rkl siirappia
3 rkl öljyä
1 dl auringonkukansiemeniä
5 dl raastettua kesäkurpitsaa
4 dl puolikarkeita spelttijauhoja
10 dl täysjyväsämpyläjauhoja
Voiteluun:
maitoa
Pinnalle:
auringonkukan- tai kurpitsansiemeniä
1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää suola, siirappi, öljy, auringonkukansiemenet, kesäkurpitsaraaste ja jauhot vähän kerrallaan. Alusta taikina kimmoisaksi ja kohota sitä liinan alla tunnin ajan.
2. Kumoa kohonnut taikina jauhotetulle leivonta-alustalle. Vaivaa taikinaa voimakkaasti, jotta siitä häviävät ilmakuplat. Jaa taikina neljään osaan ja pyörittele ne tangoiksi. Leikkaa tangot kuuteen osaan ja pyörittele sämpylöiksi.
3. Nosta sämpylät leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja kohota niitä vielä puolen tunnin ajan.
4. Voitele sämpylät maidolla ja ripottele niille auringonkukan- tai kurpitsansiemeniä. Paista uunin keskitasossa 225 asteessa noin 12 minuutin ajan.
Vinkki! Spelttijauhon tilalla voit käyttää ruisjauhoja. Voit leipoa taikinan myös kahdeksi leiväksi. Paista ne 200 asteessa noin 35 minuuttia.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2