Artikkeli

Kat­ri Schrö­der Ku­vat Reet­ta Pa­sa­nen­Ko­ti ja keit­tiö 05/2012

Kesäkurpitsa-perunafocaccia

Muhkea focaccia on höystetty kesäkurpitsalla, perunoilla ja pinjansiemenillä.

noin 20 an­nos­ta

5 dl vet­tä

50 g hii­vaa

1 rkl hie­no­ki­teis­tä me­ri­suo­laa

1 rkl so­ke­ria

2 rkl olii­vi­öl­jyä

noin 12 dl puo­li­kar­kei­ta

veh­nä­jau­ho­ja

Pin­nal­le:

1 ke­sä­kur­pit­sa (n. 300 g)

4 pien­tä kuo­ri­neen kei­tet­tyä

pe­ru­naa

1 dl pin­jan­sie­me­niä

tuo­ret­ta ros­ma­rii­nia

1. Li­o­ta hii­va kä­den­läm­pöi­seen ve­teen. Li­sää suo­la, so­ke­ri, öl­jy ja

4 dl veh­nä­jau­hois­ta huo­lel­la se­koit­ta­en. Li­sää lo­put jau­hois­ta vä­hän ker­ral­laan ja alus­ta tai­ki­naa

kä­sin noin 10 mi­nuut­tia tai yleis-ko­nees­sa noin 4 mi­nuut­tia, kun­nes se ir­to­aa kul­hon reu­nois­ta. An­na tai­ki­nan ko­ho­ta pei­tet­ty­nä läm­pi­mäs­sä pai­kas­sa kak­sin­ker­tai­sek­si, rei­lut puo­li tun­tia.

2. Voi­te­le laa­kea uu­ni­vuo­ka tai pel­ti rei­lus­ti olii­vi­öl­jyl­lä. Ta­put­te­le tai­ki­na pääl­le. Ko­ho­ta 15 mi­nuut­tia. Vii­pa­loi ke­sä­kur­pit­sa ja jääh­ty­neet pe­ru­nat.

3. Pai­ne­le lei­vän pin­taan sor­mil­la rei­kiä ja pai­na rei­kiin pe­ru­naa, ke­sä­kur­pit­saa ja pin­jan­sie­me­niä sekä hie­non­net­tua ros­ma­rii­nia. Pirs­ko­ta pääl­le olii­vi­öl­jyä ja sor­mi­suo­laa. Pais­ta 200-as­tei­sen uu­nin kes­ki­ta­sos­sa noin 30 mi­nuut­tia.