Katri Schröder Kuvat Reetta PasanenKoti ja keittiö 05/2012
noin 20 annosta
5 dl vettä
50 g hiivaa
1 rkl hienokiteistä merisuolaa
1 rkl sokeria
2 rkl oliiviöljyä
noin 12 dl puolikarkeita
vehnäjauhoja
Pinnalle:
1 kesäkurpitsa (n. 300 g)
4 pientä kuorineen keitettyä
perunaa
1 dl pinjansiemeniä
tuoretta rosmariinia
1. Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, sokeri, öljy ja
4 dl vehnäjauhoista huolella sekoittaen. Lisää loput jauhoista vähän kerrallaan ja alusta taikinaa
käsin noin 10 minuuttia tai yleis-koneessa noin 4 minuuttia, kunnes se irtoaa kulhon reunoista. Anna taikinan kohota peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi, reilut puoli tuntia.
2. Voitele laakea uunivuoka tai pelti reilusti oliiviöljyllä. Taputtele taikina päälle. Kohota 15 minuuttia. Viipaloi kesäkurpitsa ja jäähtyneet perunat.
3. Painele leivän pintaan sormilla reikiä ja paina reikiin perunaa, kesäkurpitsaa ja pinjansiemeniä sekä hienonnettua rosmariinia. Pirskota päälle oliiviöljyä ja sormisuolaa. Paista 200-asteisen uunin keskitasossa noin 30 minuuttia.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2