Artikkeli

Koti ja Keit­tiö 09/06

Kesäkurpitsa-parsakaali-vuohen­juus­to­keitto

Huuhtele ja paloittele kesäkurpitsat. Irrota parsakaalin kukinnot nipusta. Kuori ja hienonna sipuli...

1/2 ke­sä­kur­pit­saa (noin 250 g)

1 nip­pu (250 g) par­sa­kaa­lia

1 si­pu­li

1–2 rkl öl­jyä

1 l vet­tä

2 rkl tuo­ret­ta mei­ra­mia

3 rkl kas­vis­fon­dia

200 g vuo­hen­juus­toa (chèvre)

1 rkl sit­ruu­na­me­hua

suo­laa

rou­hit­tua mus­ta­pip­pu­ria

1. Huuh­te­le ja pa­loit­te­le ke­sä­kur­pit­sat. Ir­ro­ta par­sa­kaa­lin ku­kin­not ni­pus­ta. Kuo­ri ja hie­non­na si­pu­li.

2. Kuul­lo­ta kas­vik­sia het­ki öl­jys­sä kat­ti­las­sa. Li­sää vesi, mei­ra­mi ja fon­di ja kei­tä kun­nes kas­vik­set ovat kyp­siä, noin 10–15 mi­nuut­tia.

3. Leik­kaa vuo­hen­juus­tos­ta ko­vat reu­nat pois. Mu­rus­ta vuo­hen­juus­to keit­toon ja an­na sen su­laa. So­seu­ta keit­to kat­ti­las­sa sau­va­se­koit­ti­mel­la tai te­ho­se­koit­ti­mes­sa.

4. Maus­ta keit­to sit­ruu­na­me­hul­la, suo­lal­la ja pip­pu­ril­la sekä kuu­men­na vie­lä tar­vit­ta­es­sa.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ