Koti ja keittiö 3/2011 Katri Schröder | KUVA Arto Vuohelainen
4 annosta
6 dl vettä
1 tl suolaa
3 dl täysjyväohraa, esim. Torino
1/2 purjo
1 (noin 300 g) kesäkurpitsa
2 rkl oliiviöljyä
2 dl hienonnettuja yrttejä, esim. basilikaa, persiljaa, minttua
Siemenseos:
3 rkl kokonaisia, kuorellisia manteleita
3/4 dl siemensekoitusta,
esim. kurpitsan- ja
auringonkukansiemeniä
Kastike:
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl omenaviinietikkaa
rouhittua mustapippuria
1 rkl vaahterasiirappia
1/2 sitruunan mehu
1. Keitä ohra suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja huuhtele kylmällä vedellä.
2. Halkaise purjo, huuhtele huolella ja hienonna. Pese ja leikkaa kesäkurpitsa pieniksi kuutioiksi.
3. Kuullota purjoa ja kesäkurpitsaa oliiviöljyssä muutama minuutti.
4. Lisää kasvikset ja hienonnetut yrtit keitetyn ohran joukkoon.
5. Paahda siemenseosta kuivalla pannulla, kunnes siemenet saavat hieman väriä. Rouhi karkeaksi.
6. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään.
7. Lisää siemenrouhe ja kastike salaattiin ja nostele ainekset sekaisin. Anna maustua hetken ennen tarjoamista.
Valmistusaika: noin 20 min.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2