Artikkeli

Koti ja keit­tiö 3/2011 Kat­ri Schrö­der | KUVA Ar­to Vuo­he­lai­nen

Kesäkurpitsa-ohratabbouleh

Suomalainen tabbouleh syntyy täyteläisen makuisesta ohrasta.

4 an­nos­ta

6 dl vet­tä

1 tl suo­laa

3 dl täys­jy­vä­oh­raa, esim. To­ri­no

1/2 pur­jo

1 (noin 300 g) ke­sä­kur­pit­sa

2 rkl olii­vi­öl­jyä

2 dl hie­non­net­tu­ja yrt­te­jä, esim. ba­si­li­kaa, per­sil­jaa, mint­tua

Sie­men­se­os:

3 rkl ko­ko­nai­sia, kuo­rel­li­sia man­te­lei­ta

3/4 dl sie­men­se­koi­tus­ta,

esim. kur­pit­san- ja

au­rin­gon­ku­kan­sie­me­niä

Kas­ti­ke:

2 rkl olii­vi­öl­jyä

1 rkl ome­na­vii­nie­tik­kaa

rou­hit­tua mus­ta­pip­pu­ria

1 rkl vaah­te­ra­sii­rap­pia

1/2 sit­ruu­nan mehu

1. Kei­tä oh­ra suo­lal­la maus­te­tus­sa ve­des­sä pak­kauk­sen oh­jeen mu­kaan. Va­lu­ta ja huuh­te­le kyl­mäl­lä ve­del­lä.

2. Hal­kai­se pur­jo, huuh­te­le huo­lel­la ja hie­non­na. Pese ja leik­kaa ke­sä­kur­pit­sa pie­nik­si kuu­ti­oik­si.

3. Kuul­lo­ta pur­joa ja ke­sä­kur­pit­saa olii­vi­öl­jys­sä muu­ta­ma mi­nuut­ti.

4. Li­sää kas­vik­set ja hie­non­ne­tut yr­tit kei­te­tyn oh­ran jouk­koon.

5. Paah­da sie­men­se­os­ta kui­val­la pan­nul­la, kun­nes sie­me­net saa­vat hie­man vä­riä. Rou­hi kar­ke­ak­si.

6. Se­koi­ta kas­tik­keen ai­nek­set kes­ke­nään.

7. Li­sää sie­men­rou­he ja kas­ti­ke sa­laat­tiin ja nos­te­le ai­nek­set se­kai­sin. An­na maus­tua het­ken en­nen tar­jo­a­mis­ta.

Val­mis­tu­sai­ka: noin 20 min.