4 munaa
2 dl fariinisokeria
200 g margariinia tai voita
5 dl raastettua kesäkurpitsaa
1 tlk (227 g) ananasmurskaa
5 dl vehnäjauhoja
1 rkl leivinjauhetta
1 tl kanelia
1 tl jauhettua inkivääriä
1/2 tl jauhettua kardemummaa
1 tl suolaa
1 1/2 dl rouhittuja hasselpähkinöitä
Kuorrutus:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 prk (250 g) maitorahkaa
2 dl tomusokeria
2 rkl sitruunamehua
1 sitruunan hienoksi raastettu kuori
Koristeeksi:
raastettua sitruunankuorta
1. Pane uuni lämpiämään 175 asteeseen. Sulata margariini ja siirrä se odottamaan. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää jäähtynyt margariinisula, kesäkurpitsaraaste ja valutettu ananasmurska.
2. Sekoita yhteen kaikki kuivat aineet ja lisää ne taikinaan. Sekoita tasaiseksi.
3. Voitele irtopohjavuoka (halkaisijaltaan 23 cm) ja kaada taikina siihen. Paista kakkua uunin alaosassa noin tunnin ajan. Peitä kakku leivinpaperilla, jos sen pinta näyttää saavan liiaksi väriä.
4. Irrota vuoan reunat ja anna kakun jäähtyä.
5. Sekoita kuorrutuksen aineet tasaiseksi tahnaksi. Levitä se jäähtyneen kakun päälle ja koristele raastetulla sitruunankuorella.
Vinkki! Mehevän kakun maku vain paranee muutaman päivän säilytyksestä. Kuorrutus onnistuu myös kevyttuorejuustosta.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2