SANNA KEKÄLÄINEN • KUVAT SANNA PEURAKOSKI KOTI JA KEITTIÖ 10/2012
n. 12 palaa
4 dl raastettua kesäkurpitsaa
3 ½ dl fariinisokeria
2 dl voi- tai margariinisulaa
1 ½ dl kermaa tai maitoa
2 huoneenlämpöistä munaa
6 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl kanelia
½ tl jauhettua kardemummaa
Kuorrutus:
1 prk (200 g) maustamatonta tuorejuustoa
100 g huoneenlämpöistä voita
2 ½ dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
1. Lämmitä uuni 175 asteeseen. Laita leivinpaperi noin 20 x 30 cm:n kokoiseen suorakaidevuokaan tai halkaisijaltaan noin 24 cm:n pyöreään vuokaan.
2. Sekoita sokeri, rasvasula ja kerma keskenään. Vatkaa munien rakenne rikki ja lisää ne sokeriseokseen. Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja mausteet. Kääntele seos kesäkurpitsaraasteen kanssa sokeri-kermaseokseen. Kaada taikina vuokaan.
3. Paista kakkua noin 40 minuuttia uunin alatasolla. Paistoaika riippuu kakkuvuoan koosta ja uunin tehosta. Anna kakun jäähtyä kokonaan.
4. Valmista kuorrutus sekoittamalla kaikki aineet keskenään. Levitä tahna kakun päälle. Kuorrutusta tulee melko paksu kerros.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2