MARI HARJULA • KUVAT ARTO VUOHELAINENKOTI JA KEITTIÖ 6–7/2014
4 annosta
10–12 varhaisperunaa
4–6 varhaisporkkanaa
1 pieni kukkakaali
2 uuden sadon sipulia varsineen
2 dl herneitä
(kourallinen pinaatinlehtiä)
1 l vettä
2 kasvisliemikuutiota tai 3 rkl kasvisfondia
2 dl ruokakermaa
1 rkl tuoretta persiljaa hienonnettuna
1 rkl tuoretta ruohosipulia hienonnettuna
rouhittua valkopippuria
ripaus sokeria
(suolaa)
nokare voita
Yrttimousse:
2 dl vispikermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 rkl tuoretta tilliä hienonnettuna
1 rkl tuoretta kirveliä hienonnettuna
1 rkl tuoretta ruohosipulia hienonnettuna
suolaa
rouhittua mustapippuria
1. Valmista ensin yrttimousse. Vaahdota kerma ja sekoita joukkoon tuorejuusto ja mausteet. Anna maustua viileässä.
2. Pese perunat hyvin ja leikkaa neljään osaan. Kuori ja paloittele porkkanat. Huuhtele ja paloittele kukkakaali. Kuori ja viipaloi sipulit. Hienonna myös sipulinvarret. Huuhtele ja hienonna pinaatinlehdet.
3. Kuumenna vesi kattilassa ja lisää liemivalmiste. Laita kattilaan ensin perunat ja porkkanat ja anna kiehua hetken. Lisää sitten muut vihannekset, mutta älä sipulinvarsia. Jatka kypsennystä, kunnes vihannekset ovat juuri ja juuri kypsiä.
4. Lisää kerma, yrtit ja loput mausteet ja kuumenna keitto. Viimeistele voinokareella.
5. Tarjoa yrttimoussen kera.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2