Teksti Sanna Kekäläinen
Kuva Fabian Björk
10 rullaa
125 g riisivermiselliä
1 rkl seesamiöljyä
2 tl soijaa tai thaimaalaista
kalakastiketta
Täyte:
2 isoa porkkanaa
½ kurkku
1 avokado
5 kevätsipulia
10 pientä salaatinlehteä
1 dl ituja
2 dl tuoreita yrttejä (esimerkiksi korianteria, minttua ja thaibasilikaa)
10 riisipaperiarkkia
Lisäksi:
kylmäsavulohta, jättikatkarapuja tai hedelmiä
Tarjoiluun:
satay- ja sweet chili -kastiketta
● Keitä vermisellit pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta keitinvesi pois. Mausta vermisellit seesamiöljyllä ja kalakastikkeella.
● Tee täyte. Kuori porkkanat. Leikkaa porkkanoista ja kurkusta noin 5 cm:n pituisia suikaleita. Kuori ja lohko avokado. Hienonna kevätsipulit. Huuhtele salaatit.
● Upota yksi riisipaperi kerrallaan melkein kiehuvaan veteen noin 15 sekunniksi tai kunnes arkki on pehmennyt. Laita täytteitä riisipaperiarkille. Laita alimmaksi se raaka-aine, jonka haluat näkyviin (lohi, katkaravut tai hedelmät). Kääri rullaksi. Laita valmiit rullat kevyesti kostutetun keittiöpyyhkeen alle odottamaan.
● Tarjoa makean chilin ja sataykastikkeen kanssa.
Viinisuositus: Puolikuiva, hedelmäinen ja mausteinen Kungfu Girl Riesling 2015, Yhdysvallat, 15,49 e.
Lue myös:
Savojinkaalikääryleet, tillivoisula ja puolukkaa
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2