Teksti Sanna Kekäläinen
Kuva Fabian Björk
4–6 annosta
Ainekset
2 dl porkkanaraastetta (noin 2 keskikokoista porkkanaa)
100 g huoneenlämpöistä voita
1 1/2 dl fariinisokeria
2 isoa munaa
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
1 tl kardemummaa
1 tl vaniljasokeria
Kuorrutus:
1 prk (200 g) maustamatonta tuorejuustoa, esimerkiksi Philadephiaa
25 g huoneenlämpöistä voita
2 tl sitruunamehua
1 1/2 dl tomusokeria
(Pinnalle: pistaasipähkinärouhetta)
Ohje:
1. Tee kuorrutus. Notkista tuorejuusto sähkövatkaimella. Lisää voi, mehu ja sokeri. Sekoita tasaiseksi. Laita jääkaappiin siksi aikaa, kun teet taikinan.
2. Raasta kuoritut tai puhtaaksi raaputetut porkkanat.
3. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen vatkaten joukkoon. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja mausteet keskenään. Lisää vuorotellen jauhoseosta ja porkkanaraastetta voivaahtoon.
4. Paista taikinasta vohveleita kevyesti voidellulla vohveliraudalla (noin 4 minuuttia).
5. Tarjoa tuorejuustotahnan kanssa. Koristele halutessasi pähkinärouheella.
Katso myös nämä vohvelireseptit:
Pekaanipähkinä-vohvelikeksit
LUETUIMMAT
LUE KOTI & KEITTIÖ
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
LUE KOTI & KEITTIÖ
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ