Artikkeli

Teks­ti San­na Ke­kä­läi­nen

Kuva Fa­bi­an Björk

Kesäiset porkka­na­kak­ku­voh­velit

Kakkuvohvelit kruunaavat kesäisen kahvihetken. Tuorejuustotahna raikastaa vohvelit.

4–6 an­nos­ta

Ai­nek­set

2 dl pork­ka­na­raas­tet­ta (noin 2 kes­ki­ko­kois­ta pork­ka­naa)

100 g huo­neen­läm­pöis­tä voi­ta

1 1/2 dl fa­rii­ni­so­ke­ria

2 isoa mu­naa

2 dl veh­nä­jau­ho­ja

1 tl lei­vin­jau­het­ta

1 tl ka­ne­lia

1 tl kar­de­mum­maa

1 tl va­nil­ja­so­ke­ria

Kuor­ru­tus:

1 prk (200 g) maus­ta­ma­ton­ta tuo­re­juus­toa, esi­mer­kik­si Phi­la­dep­hi­aa

25 g huo­neen­läm­pöis­tä voi­ta

2 tl sit­ruu­na­me­hua

1 1/2 dl to­mu­so­ke­ria

(Pin­nal­le: pis­taa­si­päh­ki­nä­rou­het­ta)

Oh­je:

1. Tee kuor­ru­tus. Not­kis­ta tuo­re­juus­to säh­kö­vat­kai­mel­la. Li­sää voi, mehu ja so­ke­ri. Se­koi­ta ta­sai­sek­si. Lai­ta jää­kaap­piin sik­si ai­kaa, kun teet tai­ki­nan.

2. Raas­ta kuo­ri­tut tai puh­taak­si raa­pu­te­tut pork­ka­nat.

3. Vat­kaa voi ja so­ke­ri vaah­dok­si. Li­sää mu­nat yk­si­tel­len vat­ka­ten jouk­koon. Se­koi­ta jau­hot, lei­vin­jau­he ja maus­teet kes­ke­nään. Li­sää vuo­ro­tel­len jau­ho­se­os­ta ja pork­ka­na­raas­tet­ta voi­vaah­toon.

4. Pais­ta tai­ki­nas­ta voh­ve­lei­ta ke­vy­es­ti voi­del­lul­la voh­ve­li­rau­dal­la (noin 4 mi­nuut­tia).

5. Tar­joa tuo­re­juus­to­tah­nan kans­sa. Ko­ris­te­le ha­lu­tes­sa­si päh­ki­nä­rou­heel­la.

Kat­so myös nämä voh­ve­li­re­sep­tit:

Pe­kaa­ni­päh­ki­nä-voh­ve­li­kek­sit

Sit­ruu­na­voh­ve­lit

Ra­pe­at koo­kos­voh­ve­lit ja man­sik­ka­mel­ba

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ