Artikkeli

Teks­ti San­na Ke­kä­läi­nen

Kuva Fa­bi­an Björk

Vii­ni­suo­si­tus Sari Sirén

Kesäiset perunaletut

Perunaletut tarjoillaan ilmakuivatun kinkun, juustoraasteen ja sipulin kera.

4 an­nos­ta

Ai­nek­set:

500 g kyl­mää pe­ru­na­muu­sia

5 dl ke­vyt­mai­toa

1 dl ryp­si­öl­jyä

3 mu­naa

1 dl veh­nä­jau­ho­ja

1 tl lei­vin­jau­het­ta

1 tl sor­mi­suo­laa

(3 rkl hie­non­net­tua ruo­ho­si­pu­lia)

Tar­joi­luun:

il­ma­kui­vat­tua kink­kua, ched­dar- tai muu­ta mau­kas­ta juus­to­raas­tet­ta, hie­non­net­tua si­pu­lia

Oh­je:

1. Se­koi­ta muu­sin jouk­koon mai­to ja öl­jy. Li­sää mu­nat. Se­koi­ta jau­hoi­hin lei­vin­jau­he, suo­la ja ha­lu­tes­sa­si ruo­ho­si­pu­li. Li­sää jau­ho­se­os tai­ki­naan.

2. Voi­te­le rau­ta ryp­si­öl­jyl­lä. Pais­ta tai­ki­nas­ta let­tu­ja. Tar­joa si­pu­lin, il­ma­kui­va­tun kin­kun ja juus­to­raas­teen kans­sa.

Vii­ni­suo­si­tus:

Kuk­kea, sit­ruk­si­nen ja rai­kas Frame Ries­ling Troc­ken, Sak­sa, 10,99 e.

Kat­so myös nämä let­tu­re­sep­tit:

Sit­ruu­na-ri­cot­ta­le­tut ja paah­det­tu suo­la-hu­na­ja­kas­ti­ke

Koo­kos­le­tut ja sit­rus­sii­rap­pia

Man­sik­ka­le­tut ja ap­pel­sii­ni-sii­de­ri­sii­rap­pi