4 perunaa
pala kyssäkaalia
1 nauris
3 uutta sipulia
500 g kalafileitä
(ahventa, kuhaa, siikaa)
1 l kalalientä3-5 laakerinlehteä
1 tl merisuolaa
1/2 tl valkopippuria
nippu ruohosipulia
nippu tilliä
Tarjoiluun:
sitruunamajoneesia
1. Kuori ja paloittele juurekset
ja lohko sipulit.
2. Paloittele kalafileet.
3. Kaada kattilaan kalaliemi,
kuumenna ja lisää juurekset
ja sipulit kypsymään. Anna
niiden kiehua hiljalleen noin
10 minuuttia.
4. Mausta liemi laakerinlehdillä,
suolalla ja pippurilla.
5. Lisää kalapalat ja jatka
kypsentämistä muutama minuutti.
Silppua valmiin keiton
päälle tuoreyrtit ja tarjoa keitto
sitruunamajoneesin kanssa.
Vinkki: Voit korvata osan
kaloista savustetulla kalalla,
jolloin keittoon saadaan vahvempi
aromi. Myös peratut
kokonaiset muikut maustavat
keiton maukkaaksi.
Koti ja keittiö 5/2004
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2