Artikkeli

Kesäinen kalakeitto

4 pe­ru­naa

pala kys­sä­kaa­lia

1 nau­ris

3 uut­ta si­pu­lia

500 g ka­la­fi­lei­tä

(ah­ven­ta, ku­haa, sii­kaa)

1 l ka­la­lien­tä3-5 laa­ke­rin­leh­teä

1 tl me­ri­suo­laa

1/2 tl val­ko­pip­pu­ria

nip­pu ruo­ho­si­pu­lia

nip­pu til­liä

Tar­joi­luun:

sit­ruu­na­ma­jo­nee­sia

1. Kuo­ri ja pa­loit­te­le juu­rek­set

ja loh­ko si­pu­lit.

2. Pa­loit­te­le ka­la­fi­leet.

3. Kaa­da kat­ti­laan ka­la­lie­mi,

kuu­men­na ja li­sää juu­rek­set

ja si­pu­lit kyp­sy­mään. An­na

nii­den kie­hua hil­jal­leen noin

10 mi­nuut­tia.

4. Maus­ta lie­mi laa­ke­rin­leh­dil­lä,

suo­lal­la ja pip­pu­ril­la.

5. Li­sää ka­la­pa­lat ja jat­ka

kyp­sen­tä­mis­tä muu­ta­ma mi­nuut­ti.

Silp­pua val­miin kei­ton

pääl­le tuo­reyr­tit ja tar­joa keit­to

sit­ruu­na­ma­jo­nee­sin kans­sa.

Vink­ki: Voit kor­va­ta osan

ka­lois­ta sa­vus­te­tul­la ka­lal­la,

jol­loin keit­toon saa­daan vah­vem­pi

aro­mi. Myös pe­ra­tut

ko­ko­nai­set mui­kut maus­ta­vat

kei­ton mauk­kaak­si.

Koti ja keit­tiö 5/2004

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ