Artikkeli
Kermamuhennetut perunat maustetaan sinapilla ja sitruunalla.

Kermamuhennetut perunat maustetaan sinapilla ja sitruunalla.

Photography: Reetta Pasanen

San­na Ke­kä­läi­nen

Kermamuhennetut perunat on ruotsalaisten kesäherkku

Perunat ja kastike samassa paketissa - kermamuhennetut perunat on helppo tarjottava grillijuhliin tai savustetun kalan kanssa

Ruot­sa­lai­set ker­ma­mu­hen­ne­tut pe­ru­nat

15 min . help­po . noin 5 e

4 an­nos­ta

800 kei­tet­ty­jä var­hais­pe­ru­noi­ta

2 hoik­kaa ke­sä­si­pu­lia var­si­neen

1 rkl voi­ta

1 rkl veh­nä­jau­ho­ja

2 dl kuo­hu­ker­maa

2 rkl sit­ruu­na­me­hua

1 rkl kar­ke­aa si­nap­pia

¾ dl hie­non­net­tua til­liä

sor­mi­suo­laa, mus­ta­pip­pu­ria myl­lys­tä

1. Puo­li­ta tai vii­pa­loi kyl­mät, kei­te­tyt pe­ru­nat. Vii­pa­loi si­pu­lit var­si­neen.

2. Su­la­ta voi pais­tin­pan­nus­sa. Li­sää jau­hot ja pais­ta se­koi­tel­len 1 mi­nuut­ti. Li­sää ker­ma pan­nuun ja an­na kas­tik­keen po­ris­ta 3 mi­nuut­tia mie­doh­kol­la läm­möl­lä vä­lil­lä se­koi­tel­len.

3. Li­sää sit­ruu­na­me­hu ja pe­ru­nat. Läm­mi­tä het­ki. Maus­ta si­na­pil­la, til­lil­lä, si­pu­lil­la, suo­lal­la ja pip­pu­ril­la.

Kermamuhennetut perunat maustetaan sinapilla ja sitruunalla.

Kermamuhennetut perunat maustetaan sinapilla ja sitruunalla.

Photography: Reetta Pasanen

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ