Kermamuhennetut perunat maustetaan sinapilla ja sitruunalla.
Photography: Reetta Pasanen
Sanna Kekäläinen
Ruotsalaiset kermamuhennetut perunat
15 min . helppo . noin 5 e
4 annosta
800 keitettyjä varhaisperunoita
2 hoikkaa kesäsipulia varsineen
1 rkl voita
1 rkl vehnäjauhoja
2 dl kuohukermaa
2 rkl sitruunamehua
1 rkl karkeaa sinappia
¾ dl hienonnettua tilliä
sormisuolaa, mustapippuria myllystä
1. Puolita tai viipaloi kylmät, keitetyt perunat. Viipaloi sipulit varsineen.
2. Sulata voi paistinpannussa. Lisää jauhot ja paista sekoitellen 1 minuutti. Lisää kerma pannuun ja anna kastikkeen porista 3 minuuttia miedohkolla lämmöllä välillä sekoitellen.
3. Lisää sitruunamehu ja perunat. Lämmitä hetki. Mausta sinapilla, tillillä, sipulilla, suolalla ja pippurilla.
Kermamuhennetut perunat maustetaan sinapilla ja sitruunalla.
Photography: Reetta Pasanen
Hanna Linnakko
Kirsi-Marja Savola
Ohuista omenaviipaleista syntyy kaunis ruusupiirakka helposti. Pohja on mehevä mantelimassan ansiosta.
Martti Järvi
Hanna Linnakko
Kirsi-Marja Savola
Ohuista omenaviipaleista syntyy kaunis ruusupiirakka helposti. Pohja on mehevä mantelimassan ansiosta.
Martti Järvi
fabian björk
FABIAN BJORK
Uunissa kypsyvä hillo on superhelppo valmistaa: marjat pellille, loraus vettä, sokeria ja mieleisiä mausteita joukkoon ja uuni hoitaa loput. Kirpeän makea marjahillo maistuu ihanalta voimakkaiden juustojen, muurikkalettujen ja vaniljajäätelön kanssa. Pieni ripaus mustapippuria terävöittää maun. Tuias-keramiikkamuki Skafferista Porvoosta.
Uunissa kypsyvä hillo on superhelppo valmistaa: marjat pellille, loraus vettä, sokeria ja mieleisiä mausteita joukkoon ja uuni hoitaa loput. Kirpeän makea marjahillo maistuu ihanalta voimakkaiden juustojen, muurikkalettujen ja vaniljajäätelön kanssa. Pieni ripaus mustapippuria terävöittää maun. Tuias-keramiikkamuki Skafferista Porvoosta.
LUETUIMMAT
LUETUIMMAT
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2