Artikkeli

Keltainen Gazpacho

Lohko tomaatit ja poista kannat. Poista leipäviipaleista kuoret ja kuutioi sisukset...

4-6 an­nos­ta

noin 500 g kel­tai­sia to­maat­te­ja

noin 3 vii­pa­let­ta vaa­le­aa lei­pää

1 kes­ki­ko­koi­nen kurk­ku

1 kel­tai­nen pap­ri­ka

1 si­pu­li

3 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

2 rkl val­ko­vii­nie­tik­kaa

1/2 dl olii­vi­öl­jyä

ri­paus suo­laa

rou­hit­tua mus­ta­pip­pu­ria

pip­pu­ria

2–3 rkl ma­ke­aa chi­li­kas­ti­ket­ta

(hie­man vet­tä)

1. Loh­ko to­maa­tit ja pois­ta kan­nat. Pois­ta lei­pä­vii­pa­leis­ta kuo­ret ja kuu­ti­oi si­suk­set.

2. Kuo­ri kurk­ku ja leik­kaa se rei­luik­si pa­loik­si. Hal­kai­se pap­ri­ka, pois­ta sie­me­net ja pa­loit­te­le pap­ri­ka. Huom! Jätä kol­ma­so­sa pap­ri­kas­ta pa­loit­te­le­mat­ta. Kuo­ri ja loh­ko si­pu­li. Kuo­ri val­ko­si­pu­lin­kyn­net.

3. Lai­ta kaik­ki kas­vik­set ja lei­pä­kuu­ti­ot mo­ni­toi­mi­ko­nee­seen tai te­ho­se­koit­ti­meen. Mit­taa jouk­koon val­ko­vii­nie­tik­ka ja olii­vi­öl­jy. Hie­non­na ja se­koi­ta ta­sai­sek­si kei­tok­si mo­ni­toi­mi­ko­nees­sa.

4. Maus­ta suo­lal­la, pip­pu­ril­la ja chi­li­kas­tik­keel­la ja tar­kis­ta maku. Li­sää tar­vit­ta­es­sa hie­man vet­tä, jos keit­to tun­tuu lii­an pak­sul­ta.

5. Jääh­dy­tä ja an­na maus­tua jää­kaa­pis­sa noin puo­li tun­tia en­nen tar­joi­lua.

6. Kuu­ti­oi lop­pu pap­ri­ka ja tar­joi­le pap­ri­ka­kuu­ti­ot kei­ton kera.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ