4-6 annosta
noin 500 g keltaisia tomaatteja
noin 3 viipaletta vaaleaa leipää
1 keskikokoinen kurkku
1 keltainen paprika
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
2 rkl valkoviinietikkaa
1/2 dl oliiviöljyä
ripaus suolaa
rouhittua mustapippuria
pippuria
2–3 rkl makeaa chilikastiketta
(hieman vettä)
1. Lohko tomaatit ja poista kannat. Poista leipäviipaleista kuoret ja kuutioi sisukset.
2. Kuori kurkku ja leikkaa se reiluiksi paloiksi. Halkaise paprika, poista siemenet ja paloittele paprika. Huom! Jätä kolmasosa paprikasta paloittelematta. Kuori ja lohko sipuli. Kuori valkosipulinkynnet.
3. Laita kaikki kasvikset ja leipäkuutiot monitoimikoneeseen tai tehosekoittimeen. Mittaa joukkoon valkoviinietikka ja oliiviöljy. Hienonna ja sekoita tasaiseksi keitoksi monitoimikoneessa.
4. Mausta suolalla, pippurilla ja chilikastikkeella ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa hieman vettä, jos keitto tuntuu liian paksulta.
5. Jäähdytä ja anna maustua jääkaapissa noin puoli tuntia ennen tarjoilua.
6. Kuutioi loppu paprika ja tarjoile paprikakuutiot keiton kera.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2