Artikkeli

Toi­mit­ta­ja San­na Ke­kä­läi­nen

Ku­vau­sa­vus­ta­ja Jo­han­na Va­na­mo

Ku­vat Fa­bi­an Björk

Keksikolmiot

Kun keksinhimo iskee lomalaiskotuksen lomassa, niin kätevä kesäkokki oikaisee mutkat suoriksi. Keksien pyörittelyn sijaan sitruunaiset ihanuudet paistuvat ketterästi paistinpannussa ja leikataan hieman jäähtyneinä kolmioiksi.

noin 12 pa­laa

225 g huo­neen­läm­pöis­tä voi­ta

2 ½ dl fa­rii­ni­so­ke­ria

¾ dl so­ke­ria

2 ka­nan­mu­naa

5 dl veh­nä­jau­ho­ja

1 ½ tl lei­vin­jau­het­ta

2 tl raas­tet­tua sit­ruu­nan­kuor­ta

200 g val­ko- tai tum­maa suk­laa­ta rou­hee­na

1. Läm­mi­tä uu­ni 175 as­tee­seen.

2. Vat­kaa voi ja so­ke­rit vaah­dok­si. Li­sää mu­nat yk­si­tel­len vat­ka­ten. Li­sää lo­put ai­neet.

3. Ta­put­te­le tai­ki­na voi­del­lun va­lu­rau­ta­pan­nun poh­jal­le. Pais­ta noin 30 mi­nuut­tia. Leik­kaa läm­pi­mä­nä kol­mi­oik­si. An­na jääh­tyä.

Vai­keu­sas­te: help­po

Val­mis­tu­sai­ka: noin tun­ti

Hin­ta: noin 12 eu­roa