5 l vettä
175 g karkeaa suolaa
1 rkl sokeria
30 elävää rapua
kruunutilliä
Kattaukseen:
kruunutilliä, tillisilppua ja sitruunanlohkoja, myös rehevä kirveli ja terhakka laakeripensaan oksa sopivat somisteeksi.
1. Huuhdo ja tarvittaessa harjaa ravut ja tarkista että kaikki ovat elossa.
2. Keitä vahva tillisuolasokeriliemi. Ota tillinkukinnot pois ja pane ravut pienissä erissä kunnolla kiehuvaan veteen. Vettä pitää olla niin paljon, että ravut peittyvät. Laita rapujen päälle uusia tillinkukintoja ja peitä kattila kannella.
3. Keitä rapuja 10 minuuttia. Aika lasketaan siitä, kun vesi alkaa taas kunnolla kiehua.
4. Pane ravut tuoreen tillin päälle uuteen astiaan. Siivilöi keitinliemi päälle ja anna rapujen jäähtyä liemessä.
5. Valuta juuri ennen tarjoilua.
Vihje:
Pakastetutkin ravut voi uudistaa kiehauttamalla tuoreessa tilliliemessä.
Koti ja keittiö 8/2002
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2