Artikkeli

Keitetyt ravut

Vihje: Pakastetutkin ravut voi uudistaa kiehauttamalla tuoreessa tilliliemessä.

5 l vet­tä

175 g kar­ke­aa suo­laa

1 rkl so­ke­ria

30 elä­vää ra­pua

kruu­nu­til­liä

Kat­tauk­seen:

kruu­nu­til­liä, til­li­silp­pua ja sit­ruu­nan­loh­ko­ja, myös re­he­vä kir­ve­li ja ter­hak­ka laa­ke­ri­pen­saan ok­sa so­pi­vat so­mis­teek­si.

1. Huuh­do ja tar­vit­ta­es­sa har­jaa ra­vut ja tar­kis­ta et­tä kaik­ki ovat elos­sa.

2. Kei­tä vah­va til­li­suo­la­so­ke­ri­lie­mi. Ota til­lin­ku­kin­not pois ja pane ra­vut pie­nis­sä eris­sä kun­nol­la kie­hu­vaan ve­teen. Vet­tä pi­tää ol­la niin pal­jon, et­tä ra­vut peit­ty­vät. Lai­ta ra­pu­jen pääl­le uu­sia til­lin­ku­kin­to­ja ja pei­tä kat­ti­la kan­nel­la.

3. Kei­tä ra­pu­ja 10 mi­nuut­tia. Ai­ka las­ke­taan sii­tä, kun vesi al­kaa taas kun­nol­la kie­hua.

4. Pane ra­vut tuo­reen til­lin pääl­le uu­teen as­ti­aan. Sii­vi­löi kei­tin­lie­mi pääl­le ja an­na ra­pu­jen jääh­tyä lie­mes­sä.

5. Va­lu­ta juu­ri en­nen tar­joi­lua.

Vih­je:

Pa­kas­te­tut­kin ra­vut voi uu­dis­taa kie­haut­ta­mal­la tuo­rees­sa til­li­lie­mes­sä.

Koti ja keit­tiö 8/2002

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ