Artikkeli

Keitetyt ravut

Nauti paahtoleipien, voin ja tillin kera.

30-40 elä­vää ra­pua

6 l vet­tä

2 dl kar­ke­aa me­ri­suo­laa

3-5 so­ke­ri­pa­laa

run­saas­ti kruu­nu­til­liä (ei ku­kin­to­ja)

4 dl tum­maa olut­ta

1. Mit­taa vesi n. 10 l:n kat­ti­laan. Li­sää suo­la, so­ke­ri, run­sas nip­pu kruu­nu­til­liä ja olut. Kie­hau­ta lie­mi ja kei­tä sitä noin 5-10 mi­nuut­tia. Pois­ta til­li lie­mes­tä.

2. Tar­kis­ta, et­tä kaik­ki ra­vut ovat elä­viä. Li­sää ra­vut yh­des­sä eräs­sä kie­hu­vaan ve­teen. Pai­na ra­vut rei­kä­kau­hal­la ve­den al­le. Li­sää kat­ti­laan uu­si til­li­nip­pu.

3. Kei­tä ra­pu­ja ve­des­sä 8- 10 mi­nuut­tia. Nos­ta kat­ti­la kyl­mäl­lä ve­del­lä täy­tet­tyyn tis­ki­al­taa­seen jääh­ty­mään.

4. Pak­kaa ra­vut lie­mes­sään ra­si­oi­hin ja säi­ly­tä jää­kaa­pis­sa. Nau­ti sa­ma­na tai seu­raa­va­na päi­vä­nä paah­to­lei­pien, voin ja til­lin kera.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ