30-40 elävää rapua
6 l vettä
2 dl karkeaa merisuolaa
3-5 sokeripalaa
runsaasti kruunutilliä (ei kukintoja)
4 dl tummaa olutta
1. Mittaa vesi n. 10 l:n kattilaan. Lisää suola, sokeri, runsas nippu kruunutilliä ja olut. Kiehauta liemi ja keitä sitä noin 5-10 minuuttia. Poista tilli liemestä.
2. Tarkista, että kaikki ravut ovat eläviä. Lisää ravut yhdessä erässä kiehuvaan veteen. Paina ravut reikäkauhalla veden alle. Lisää kattilaan uusi tillinippu.
3. Keitä rapuja vedessä 8- 10 minuuttia. Nosta kattila kylmällä vedellä täytettyyn tiskialtaaseen jäähtymään.
4. Pakkaa ravut liemessään rasioihin ja säilytä jääkaapissa. Nauti samana tai seuraavana päivänä paahtoleipien, voin ja tillin kera.
LUETUIMMAT
LUE KOTI & KEITTIÖ
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
LUE KOTI & KEITTIÖ
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ