30-40 elävää rapua
6 l vettä
2 dl karkeaa merisuolaa
3-5 sokeripalaa
runsaasti kruunutilliä (ei kukintoja)
4 dl tummaa olutta
1. Mittaa vesi n. 10 l:n kattilaan. Lisää suola, sokeri, runsas nippu kruunutilliä ja olut. Kiehauta liemi ja keitä sitä noin 5-10 minuuttia. Poista tilli liemestä.
2. Tarkista, että kaikki ravut ovat eläviä. Lisää ravut yhdessä erässä kiehuvaan veteen. Paina ravut reikäkauhalla veden alle. Lisää kattilaan uusi tillinippu.
3. Keitä rapuja vedessä 8- 10 minuuttia. Nosta kattila kylmällä vedellä täytettyyn tiskialtaaseen jäähtymään.
4. Pakkaa ravut liemessään rasioihin ja säilytä jääkaapissa. Nauti samana tai seuraavana päivänä paahtoleipien, voin ja tillin kera.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2