Toimittaja Mari Harjula
Kuvaaja Fabian Björk
2 l puolukoita
1 vaniljatanko8
dl vettä
Lisäksi:
300–400 g sokeria/mehulitra
1. Huuhtele puolukat lävikössä. Laita marjat kulhoon ja survo niitä hieman. Halkaise vaniljatanko.
2. Mittaa vesi kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää marjat ja vaniljatanko kiehuvaan veteen ja keitä 10–15 minuuttia.
3. Siivilöi mehu kirkkaaksi sideharsolla vuoratun siivilän läpi.
4. Mittaa mehun määrä oikean sokerimäärän varmistamiseksi. Kaada mehu takaisin puhdistettuun kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja kuori vaahto.
5. Sekoita mehun joukkoon tarvittava määrä sokeria.
6. Pullota mehu hyvin pestyihin ja kuumennettuihin pulloihin. Sulje korkit, jäähdytä ja säilytä viileässä.
Hanna Linnakko
www.mikapollari.com
Käsikirjoituksen kuvitus kertoo tulivuorenpurkauksesta.
Voynichin käsikirjoitus
Päivi Karjalainen
Tämä hiiripöllö tuo poikasilleen ruokaa Alaskassa. Lintu ei nimestään huolimatta syö hiiriä, vaan pääasiassa myyriä ja lintuja.
Michael Quinton / Minden Pictures
Vincent Munier joutuu seuraamaan joskus päiväkausia pelkkiä jälkiä, ennen kuin hän näkee aran arktisen suden.
Vincent Munier
LUETUIMMAT
LUETUIMMAT
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 2618356-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 2618356-2
Tämä sivusto käyttää evästeitä käytettävyyden parantamiseksi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt myös evästeiden käyttämisen.